(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Senior-Live helpt met CoronaCheck App

Algemeen

ALMERE - Senior-Live uit Almere Haven helpt senioren met de technologie van nu, zoals bijvoorbeeld het installeren van de CoronaCheck App.

“Senioren zijn opgegroeid in een tijd met een papieren telefoonboek, bankafschrift en spoorboekje. Dat gaat tegenwoordig allemaal online. De een pakt het heel makkelijk zelf op en de ander vindt het fijn om in een rustig tempo hulp en uitleg te krijgen. Daar zijn wij voor”, aldus projectmanager Silke Bellefleur Manschot. “Met het gebruik van de CoronaCheck App merken we meteen een aantal problemen op. Senioren weten niet hoe ze de App moeten installeren. Of hoe je een QR-code dient te gebruiken. Of mensen hebben wel een smartphone, maar die is weer te oud. Dan kunnen wij helpen met het aanvragen van een papieren versie en die voor ze uitprinten.”

Senior-Live helpt kosteloos met het installeren van de CoronaCheck App en met het printen van de papieren versie. “Ook helpen we bij het aanvragen van een DigiD, want die heb je nodig voor het activeren van je vaccinatiebewijs.”

Bel voor een afspraak naar 036-737 04 22, kijk op www.senior-live.nl of kom langs op de Kerkgracht 51 in Almere Haven.