De nieuwe bibliotheek in Poort. (Foto: aangeleverd)
De nieuwe bibliotheek in Poort. (Foto: aangeleverd)

Bibliotheek in Almere Poort gaat verbouwen

Algemeen

Bibliotheek in Almere Poort gaat verbouwen

POORT - De bibliotheek in Almere Poort gaat verbouwen in is daarom tijdelijk gesloten van vrijdag 8 oktober tot en met maandag 25 oktober. 

In 2014 vestigde De Nieuwe Bibliotheek zich in het Arte College in Almere Poort. Inmiddels wordt de ruimte niet meer gedeeld met De Schoor en groeit het aantal uitleningen en bezoekers van de bieb in Poort. Hoog tijd voor een verbouwing.

De beperkte ruimte wordt zo efficiƫnt mogelijk ingedeeld waarbij het huidige meubilair (kasten) zoveel mogelijk wordt hergebruikt. De grote bar verdwijnt en er komt een gezellige koffiehoek met kranten/tijdschriften. De collectie van de jongerenafdeling wordt uitgebreid en de werkplekken krijgen meer privacy. De jeugdafdeling krijgt vrolijke bakken voor de prentenboeken en er komt een multi toepasbare touchtafel. Deze touchtafel is bruikbaar voor kinderen bij het leren tellen en spellen maar heeft ook toepassingen als het gaat om taalondersteuning of apps speciaal voor mensen met beginnende dementie.

De verbouwing van bibliotheek Poort staat gepland van vrijdag 8 oktober t/m maandag 25 oktober. In deze periode is de bibliotheek dicht en kunnen er dus geen boeken geleend en ingeleverd worden. Qua uitleentermijn wordt hiermee rekening gehouden. Je kunt voor die tijd dus gewoon boeken lenen in Poort en na de verbouwing weer inleveren. 

Gereserveerde boeken kunnen in Almere Stad worden opgehaald. Als alles volgens de planning verloopt kan de bibliotheek in Poort op dinsdag 26 oktober de deuren weer open.