Voorkom problemen door teveel vocht in of onder de vloer en isoleer de kruipruimte met schuimbeton van Woodstock. (Foto: Mike Bink)
Voorkom problemen door teveel vocht in of onder de vloer en isoleer de kruipruimte met schuimbeton van Woodstock. (Foto: Mike Bink)

Advertorial

Voorkom vocht en tocht en isoleer uw kruipruimte met schuimbeton

ALMERE - Vocht en tocht in huis kunnen heel vervelend zijn. Beslagen ramen, koude voeten, stankoverlast, schimmelvorming en houtrot zijn slechts enkele voorbeelden van problemen die ontstaan door teveel vocht in of onder de vloer. Problemen die eenvoudig ondervangen kunnen worden, wanneer de kruipruimte wordt geïsoleerd met schuimbeton van Woodstock.

Kruipruimte-isolatie verdient zich al snel terug. 

Een hoge grondwaterstand, gebrekkige ventilatie, condensatieproblemen en lekkages: vocht en tocht vanuit de kruipruimte kunnen tal van oorzaken hebben. In alle gevallen geldt dat (directe) actie gewenst is. Bij aanhoudende vochtproblemen verandert de kruipruimte namelijk al snel in een ongewenste leefomgeving voor algen, schimmels, mossen en ongedierte. Optrekkend vocht en tocht hebben daarmee een negatieve invloed op de gezondheid én het wooncomfort van bewoners. Ook is het vocht schadelijk voor de gebouwconstructie. Als gevolg van de slecht geïsoleerde kruipruimte zullen uw onderhouds- én energiekosten flink toenemen. Een investering in kruipruimte-isolatie verdient zich dan ook al snel terug. Bovendien biedt schuimbeton diverse aanvullende voordelen.

Uitstekende vochtwerende en isolerende eigenschappen

Schuimbeton is een lichtgewicht opvul- en funderingsmateriaal met uitstekende vochtwerende en isolerende eigenschappen. De vloeibare mortel bestaat uit cement, fijn zand, water en dierlijke eiwitten en wordt ter plaatse gemengd en gestort. Dankzij het gebruik van een speciale pomp en slangen bereikt het schuimbeton hierbij zelfs de moeilijkst bereikbare plekken, waar het binnen enkele dagen uithardt. Vanaf dan zijn tocht- en optrekkend vochtklachten niet meer aan de orde. Bovendien kan warmte van bijvoorbeeld de vloerverwarming kan niet meer naar beneden ontsnappen.

Ongevoelig voor vorst en/of krimp

Schuimbeton bestaat voor 20% uit water en voor 70% uit lucht, in de vorm van kleine luchtbelletjes. Doordat deze luchtbelletjes geen doorlopend stelsel vormen, is de waterindringing bij schuimbeton nagenoeg nihil. Hierdoor is schuimbeton ongevoelig voor vorst en/of krimp. Daarnaast heeft schuimbeton een zeer lange levensduur. Het materiaal rot of schimmelt niet. Doordat de gehele kruipruimte wordt opgevuld, zijn bewoners bovendien blijvend verlost van ongedierte onder hun woning. Dat maakt schuimbeton een excellente keuze.

Meer informatie: https://woodstock-vloeren.nl/kruipruimte-isoleren/

Afbeelding