Het zitje op de nieuwe Weerwaterbrug is alweer beklad. (Lezersfoto: Ronald Raadsheer)
Het zitje op de nieuwe Weerwaterbrug is alweer beklad. (Lezersfoto: Ronald Raadsheer)

Toegangspassen

Hoe trots staan de heren Bakker en Hoek op de foto (ADW 29/9) , terwijl zij wel 22 Floriade toegangspassen uitreiken aan Mw Arts. "Wat een geweldig gebaar voor de zorgmedewerkers, als waardering voor het ongelooflijk goede werk dat zij hebben verricht tijdens de Coronacrisis" .... Ik citeer dit. Maar wees nou eerlijk... Hoeveel mensen denken zij dat er in het Flevoziekenhuis werken? Ik kan zeggen, dat zijn er meer, veel meer dan 22, die zich stuk voor stuk hebben ingezet tijdens deze crisis. Dus waar gaan die passen naartoe? Ik ben benieuwd. En dat maakt dit gebaar een beetje een lachertje/ belediging.

K. Arin,  Almere Stad

Afvalsysteem

Met verbazing heb ik de afgelopen weken de berichtgeving over het afvalsysteem gevolgd. In 2000 ben ik begonnen met 1 groene container voor GFT en restafval. Vervolgens kwam daar een container voor plastic en het liefst ook een papiercontainer bij. Als het aan de wedhouder ligt komt er nu nog een extra container bij omdat GFT en restafval in aparte containers moet. Als de containers telkens te leeg worden aangeboden krijgen de mensen een waarschuwing, maar ik heb pas na 6 tot 8 weken de groene (GFT of restafval helft) of plasticcontainer vol. Het verplichte gebruik van de diverse containers heeft alleen betrekking op bewoners van laagbouwwoningen, terwijl de mensen in appartementen dagelijks hun afval in de gemeenschappelijke (buiten)containers kwijt kunnen en geen persoonlijk oppervlakte kwijt zijn. De huidige gang van zaken vind ik discriminatie van een grote groep van bewoners.

Mevr. Jacobs, Tussen de Vaarten

Internationale dag van de vrede.

Op 2 oktober 2021 vond – op de internationale dag van de vrede - de Walk of Peace plaats die ieder jaar wordt gehouden in wisselende plaatsen en Steden. Dit aangestuurd door PAX, een vredesorganisatie met het hoofdkantoor in Utrecht, die internationale politieke en maatschappelijk vredesprocessen bevordert. Vanuit veertien landen beoogt PAX samen met mensen in conflictgebieden een vreedzame en democratische samenleving op te bouwen.
Terwijl ik het artikel in ADW van 29/9 las was ik mij bewust dat ik zaterdag 2 oktober verhinderd zou zijn. Jammer omdat mijn beleving van de vorige Walk of Peace, uit 2019, georganiseerd door het Leger des Heils Almere graag opnieuw had meebeleefd. Vooral de achterliggende gedachte spreekt mij aan’ dat PAX in vele landen wereldwijd werkt aan vrede en verzoening.
Het programma zag er indrukwekkend uit, maar mijn wens is dat er verbindingen ontstaan tussen verschillende culturen, kerken, religies en maatschappelijke organisaties. Samen optrekken en samenwerken om deze wereld een beetje beter te maken.

Jo Bosma

Weerwaterbrug

Donderdag is de Floriade-brug geopend en ben ik vrijdagmorgen eens gaan kijken. Het is inderdaad een heel mooi bouwwerk geworden waarin mooie materialen zijn gebruikt zoals bijvoorbeeld de balustrade. Een brug waar Almere trots op kan zijn. Ik ben ook boos geworden omdat die vrijdagmorgen, dus binnen 24 uur, de eerste graffiti al op de banken zit. Waarom moet dit zo nodig? Blijf van andermans spullen af. Als je zonodig moet spuiten of schrijven, doe het op je eigen voordeur of ramen.  Laten we Almere mooi houden.

Hans Pots