(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Digitaal Kenniscafé Verduurzaming en Sport

FLEVOLAND - Het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF), de Flevolandse Energie Agenda (FEA) en Sportservice Flevoland organiseren donderdag 7 oktober van 16:30 uur tot ongeveer 18:00 uur samen het digitale FEA Kenniscafé omtrent de verduurzaming van sportverenigingen en sportaccommodaties.

Het interactieve digitale Kenniscafé is te volgen via een livestream. Bij het Kenniscafé sluiten de gedeputeerden Harold Hofstra (sport) en Jop Fackeldey (energietranistie) aan om te vertellen over het belang van verduurzaming en de inzet van de provincie Flevoland. Ook BSC Almere en SV Batavia '90 sluiten aan om te vertellen over de praktijkervaringen die zij hebben met het kosteloze verduurzamingstraject en de begeleiding van EEF en Sportservice Flevoland. BSC Almere bespaart na het nemen van besparende maatregelen nu al ongeveer 8000 euro op jaarbasis.

Verduurzaming

Sportverenigingen geven jaarlijks veel geld uit aan de accommodatie, aan huur, maar ook aan verlichting en verwarming. Vooral bij die laatste twee, valt te besparen door verduurzaming. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van LED (veld)verlichting, betere isolatie, efficiënter inregelen van verwarming en ventilatie en het plaatsen van zonnepanelen. Maar ook kleinere aanpassingen zoals het plaatsen van een (slimme) tussenmeter kan al een verschil maken.

Samenwerking

Het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF), De Flevolandse Energie Agenda (FEA) en Sportservice Flevoland?hebben de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk sportverenigingen en bijbehorende accommodaties in de provincie Flevoland te helpen met verduurzamen. Door samen te werken willen de organisaties zorgen voor een maximale impact en kunnen alle sportverenigingen en -accommodaties in Flevoland rekenen op hulp, advies en financieringsmogelijkheden.

Meer informatie over het digitale Kenniscafé is te vinden op www.eef-flevoland.nl/2021/09/20/kenniscafe-verduurzaming-en-sport/