Wegwijs in Almere wanneer je kanker hebt of hebt gehad

ALMERE - Patiënten en zij die hersteld zijn van welke vorm van kanker dan ook, zitten vaak vol vragen op uiteenlopend gebied, zoals conditie, voeding, werk en psychosociaal welzijn. Om hen hierin wegwijs te maken verzorgt Parkhuys Almere in samenwerking met diverse instellingen op woensdag 27 oktober een informatiebijeenkomst, van 1500. tot 17.30 uur.

In oktober, Borstkankermaand, wordt extra aandacht gegeven aan de patiënten die leven met of na borstkanker. Dat is hoognodig, want kanker zet je leven op zijn kop. Dat geldt natuurlijk ook voor hen die door een andere vorm van kanker zijn geraakt. Patiënten en zij die hersteld zijn van welke vorm van kanker dan ook, zitten vaak vol vragen op uiteenlopend gebied, zoals conditie, voeding, werk en psychosociaal welzijn.
In een viertal workshops worden deelnemers geholpen een weg te vinden binnen de mogelijkheden in Almere, die leidt naar een betekenisvol leven met en na kanker. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor twee workshops naar keuze via secretariaat@ParkhuysAlmere.nl.
De workshops zijn: ‘Conditie, kracht en balans’ , ‘Eten, drinken en gewichtsproblemen’ , ‘Chaos in je hoofd.Hoe pak je je leven weer op na behandeling?’ en ‘Werk en Kanker’.
Samenwerkende instellingen zijn: Parkhuys Almere, Netwerk Oncologische Revalidatie Almere, Flevoziekenhuis, Zorggroep Almere, Diëtistengroep Almere, Merem, StapNu, Borstkankervereniging Nederland