Nog twee verdiepingen te gaan op de cotonathermometer. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Nog twee verdiepingen te gaan op de cotonathermometer. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Vaccinatiegraadmeter Almere staat bijna helemaal op groen

ALMERE - De WTC toren is sinds deze week op één verdieping na helemaal groen gekleurd en zet daarmee de stand van het aantal gevaccineerde Almeerders op 133.160. Sinds 21 juni fungeert de hoogste toren van de stad als tijdelijke vaccinatiegraadmeter als onderdeel van de campagne #almerevaccineren.

"Toen voor de zomer duidelijk werd dat de vaccinaties in Almere wel een ‘boost’ konden gebruiken hebben de Almeerse ondernemers, het lokale radiostation EasyFM, de gemeente en de GGD de koppen bij elkaar gestoken. We hadden met z’n allen het gevoel: hier moet wat gebeuren", vertelt Martin Ort, directeur OVSA. Verschillende partners uit de stad, zoals de VMCA en De Schoor, sloten zich aan en waren bereid mee te werken om de informatie over het vaccineren zo dichtbij en laagdrempelig mogelijk te maken voor alle Almeerders.

Niet klaar

Aldrik Dijkstra, Covid-manager bij GGD Flevoland: "Almere heeft nu een vaccinatiegraad van rond de 73 procent maar we zijn natuurlijk nog lang niet klaar. De grote massale vaccinatie campagne is voorbij. We zetten nu vooral in op het kleinschaliger vaccineren. Een voorbeeld daarvan was de bus die we een paar weken hebben ingezet in Flevoland. Ook kan iedereen die nog niet gevaccineerd is, zonder afspraak een prik halen. We zitten vanaf deze week aan de Rondebeltweg in Tussen de Vaarten. We blijven doorgaan met informeren en vaccineren, alleen op een andere manier. We hebben veel geleerd de afgelopen anderhalf jaar als het gaat over het informeren van publiek. Die ervaringen zetten we in om het laatste groepje Almeerders zo goed mogelijk te informeren over het belang van vaccineren."