Ronald Schut, bedenker en uitgever, met de vijf verschillende edities Wegwijzer Almere 2021-2022. (Foto: Erik Daams in-gooi.nl)
Ronald Schut, bedenker en uitgever, met de vijf verschillende edities Wegwijzer Almere 2021-2022. (Foto: Erik Daams in-gooi.nl) E Daams

20 jaar geleden gestart, nu in vijf verschillende edities

Magazine Wegwijzer Almere bestaat twintig jaar

ALMERE- De uitgave Wegwijzer Almere bestaat twintig jaar. Onlangs zijn er weer vijf nieuwe verschillende edities 2021-2022 uitgekomen met een omvang van meer dan honderd pagina’s per uitgave, boordevol informatie over Almere per stadsdeel: Haven, Stad & Centrum, Buiten, Poort en De Vaart/Buitenvaart.

Ronald Schut, bedenker en uitgever van de Wegwijzer Almere vertelt over het ontstaan en het belang van de Wegwijzer Almere. "Als inwoner van Almere Haven en werkzaam in de uitgeverij vond ik het twintig jaar geleden, samen met een aantal horecaondernemers in de Havenkom van Almere Haven, een aardig idee om een informatieve uitgave te maken over ondernemend Haven. Na gespreken met de gemeente Almere en de VVV hadden we gelijk een tweetal stevige partners in ons plan. Aangepast aan de tijd zijn we inmiddels dit jaar aan het jubileumnummer: twintig jaar Wegwijzer Almere Haven toegekomen", aldus Schut.

In de Wegwijzers staan onder meer het ANWB-fietsroutenetwerk, lijnennetkaart Almere openbaar stadsvervoer van allGo, plattegronden van winkelcentra, (historische) wandelroutes, woonexperience Buitenmere & Doemere, een routekaart Architectuur in Almere Buiten en een overzicht van vele Almeerse evenementen. In de Wegwijzer treffen de lezers ook artikelen aan over natuur, watersport, recreatie, architectuur, horeca, winkels en dienstverlenende bedrijven, compleet met adressen, specialiteiten en openingstijden.

Ruim 200 afhaalpunten

De luxe en geheel in full colour uitgevoerde Wegwijzer is een initiatief van Ronald Schut van uitgeverij Commesso, in samenwerking met de gemeente Almere, de VVV en Almere City Marketing Almere. De Wegwijzer is gratis verkrijgbaar op ruim 200 afhaalpunten in Almere, o.a. bij de infocentra ondernemersplein en de kavelwinkel in het stadhuis van de gemeente, de VVV, Almere City Marketing, Hotels, horeca ondernemers, jachthavens en camping.

Wanneer u een gratis exemplaar van uw stadsdeel wilt ophalen, stuur dan een email naar contact@commesso.nl met uw (adres)gegevens, dan ontvangt u het dichtstbijzijnde afhaaladres per email. De vijf verschillende Wegwijzers Almere zijn ook online leesbaar via www.wegwijzeralmere.nl.