Bram van Vlerken viert de 1-0. Het bleek te weinig voor de zege. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City kan voorsprong weer niet vasthouden

Sport

SPORTPARK FBK – De voetballers van Almere City hebben zondagavond opnieuw een voorsprong uit handen gegeven. Dit keer liet het team van trainer Gertjan Verbeek een 1-0 voorsprong glippen tegen De Graafschap. Uiteindelijk werd het 1-2.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Almere City een voorsprong verspeelt. Door het vele puntenverlies bungelt de ploeg daardoor nu bijna onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. Nu moet gezegd dat de gasten wel erg gemakkelijk aan de zege kwamen. Het leek er sterk op dat Julian Lelieveld de 1-2 in minuut 79 in  buitenspelpositie binnentikte. Dat zal de Superboeren worst zijn. Zij keerden naar Doetinchem terug in de wetenschap dat ze mede-koploper zijn door de gelukkige zege.

Na de thee

Na een weinig inspirerende eerste helft namen de Almeerders direct na de thee de leiding. Het duurde een half minuutje voordat Bram van Vlerken de 1-0 scoorde. De Graafschap zette aan en schoot in minuut 62 de gelijkmaker binnen via Jasper van Heertum. Tien minuten voor tijd liet verdediger Frederik Helstrup zich veel te makkelijk wegzetten door aanvaller Danzell Gravenberch, die zijn inzet gekeerd zag worden door invaller-doelman Agil Etemadi. De bal viel echter voor de voeten van Lelieveld die de winnende treffer kon binnentikken tot woede van alles en iedereen die Almere een warm hart toedraagt, omdat het er toch echt op leek dat hij daarbij in buitenspel leek te staan.