Parkeren 1

Aangezien parkeren in Almere vooral digitaal gaat gebeuren is het aan te raden om het systeem voor invalide over te nemen van Amsterdam. Kenteken laten registreren en dan geen gedoe meer met de Gehandicapte Parkeer Kaart en geen controle nodig als de scanauto langs is geweest. Scheelt ook discussie indien het niet gecontroleerd wordt door BOA maar de scanauto wel een boete registreert. Uiteraard wel de kaart gebruiken indien je op een invalideplek parkeert!
Ron Westdorp, Almere Stad

Parkeren 2 

In Almere Deze Week van 6 oktober stond de mededeling dat men de huidige blauwe zones per 1 januari gaat omzetten naar betaald parkeren. Kan dit zomaar?! Na de parkeerperikelen bij het ziekenhuis heeft Almere blijkbaar de ambitie om mee te gaan met  de vaart der grote steden waar graaien in de portemonnee van de automobilist tot een bestuurlijke sport verheven is. Naast het verzieken van de bezoekmogelijkheden en de extra kosten voor diegenen met een tweede voertuig, volgt ook de ellende voor de aangrenzende gebieden die eerst tot blauwe zone verklaard zullen worden zodat ze op termijn ook de portemonnee kunnen trekken. Ik hoop dat er nog een effectieve mogelijkheid tot verzet is.  

G. Kliwon, Almere-stad

Parkeren 3

Het parkeren in Almere verandert. Er is niet zoveel parkeerruimte in Almere. Bedoeld wordt waarschijnlijk in het centrum. Almere gaat door het heffen van parkeerbelasting de ruimte die er is verdelen. Dat verdelen is dus verdienen aan de schaarste, want voor schaarste moet betaald worden. Net zoals voor huizen en gas. Voor het “nieuwe” centrum moest destijds een groot aantal woningen afgebroken worden. De sporthal Stedenwijk ligt in een nu blauwe zone, waarvoor straks voor parkeren betaald moet worden. In dezelfde sporthal vinden o.a. voor 55 plussers sportactiviteiten plaats. Dit gedurende anderhalf uur en waarvoor 2 euro betaald wordt. Het parkeren gaat straks nog eens 1 euro kosten. Dus 50% duurder. Van deze groep zullen er dus minder komen. Het gevolg daarvan is weer, dat het sporten van de 55 plussers niet meer rendabel is. Gevolg daarvan is dat deze activiteiten zullen stoppen. En dan? Ja dan kan de gemeente Almere de sporthal afbreken en daarvoor in de plaats mooie parkeerplaatsen aanleggen. Dan ook maar meteen het aangelegen grasveld asfalteren en ook daar parkeerplaatsen aanleggen. Parkeerruimteprobleem opgelost.

Luuk Kelderman

Floriade

Het CDA wil alleen positieve bezoekersaantallen van de Floriade communiceren. Inderdaad, stel je voor dat het publiek iets negatiefs over de Floriade hoort, alsof het publiek de al jaren groeiende negatieve berichtgeving is ontgaan. Alsof men alle vreugdekreten en pushberichten van de afgelopen jaren voor zoete koek heeft aangenomen. Verzwijgen is een vorm van volksverlakkerij, bewust bedriegen dus. 'Het getuigt van goed koopmanschap', beweert Groen Links. Nou, we hebben gezien wat 'goed koopmanschap' bij een nog steeds oplopende kostenpost van bijna honderd miljoen heeft aangericht. 

A. Vinken, Filmwijk