Afbeelding

For your ears only: genieten in Kunstlinie van 25 Bond-songs

ALMERE - Nu de nieuwste James-Bondfilm eindelijk in de bioscopen te zien is, laait de 007-koorts weer helemaal op. In Kunstlinie wordt op vrijdag 12 november om 20.15 uur door het Noordpool Orkest ook een ode gebracht aan de films over de beroemde geheim agent. Of liever gezegd: aan de beroemde titelsongs die altijd te horen zijn.

Wereldsterren staan in de rij om een nummer te mogen schrijven en uitvoerenden gaan van Shirley Bassey en Paul McCartney via Duran Duran en Tina Turner naar Madonna en Sam Smith. Daarom pakt het Noordpool Orkest uit met James Bond in concert – 25 titelsongs. Als solisten zijn niemand minder dan zangeres Elske DeWall en winnaar van The Voice of Holland 2018 Jim van der Zee te horen.

Guilty pleasure

Dat de songs worden uitgevoerd door een 42-koppig orkest is echt een luxe. Dirigent en oprichter van het Noordpool Orkest én James-Bondfan Reinout Douma vertelt: "Met de bezetting van ons orkest kan dat, geweldig. We gaan in principe alle 25 liedjes doen, dus ook de meest recente, No Time to Die van Billy Eilish, komt voorbij. Maar we doen het niet volledig integraal of chronologisch achter elkaar, ik ga er wat geintjes mee uithalen." 

Dat belooft wat voor iconische songs als 'Goldfinger’, ‘Diamonds Are Forever’, ‘Live and Let Die’, ‘A View to a Kill’, ‘Golden Eye’, ‘Skyfall’ en alle anderen. Douma’s favoriet is verrassend: "Die Another Day’ van Madonna mijn guilty pleasure uit het Bondrepertoire."


James Bond in concert - 25 titelsongs door Noordpool Orkest, Elske DeWall en Jim van der Zee is te zien op vrijdag 12 november in Kunstlinie. Info: kunstlinie.nl.

Aanbieding voor lezers

Lezers van deze krant krijgen 5 euro korting op de toegangsprijs. Zij betalen dan 31 euro in plaats van 36 euro. Vul de code ADW007 in bij promotiecode op de betalingspagina en dan kunt u deze speciale prijs kiezen. De korting geldt niet voor reeds gekochte tickets en niet in combinatie met andere acties.