Tineke Ras met fractievoorzitter René Eekhuis (links) en Lex Ruyssenaars (Foto: aangeleverd)
Tineke Ras met fractievoorzitter René Eekhuis (links) en Lex Ruyssenaars (Foto: aangeleverd)

Nieuwe kandidaten alweer weg bij Respect Almere

ALMERE -  Beheerster Tineke Ras van het Luierpark en restauranteigenaar Wally Parashou (Wally de Griek) hebben zich teruggetrokken uit de politieke partij Respect Almere. Het was pas een week bekend dat Ras zich bij Respect aansloot. Het oud-PvdA-partijlid stapt op vanwege de problemen rond het fractiebudget. Parashou stapt op uit tijdgebrek.

Door Robert Mienstra en Marcel Beijer

Ras stapte vorige week op tijdens de fractievergadering van Respect Almere. Naar eigen zeggen kan ze zich niet vinden in de handelswijze van fractievoorzitter René Eekhuis naar aanleiding van de problemen met de fractievergoedingen die zij omschrijft als ‘malversaties’.
Eekhuis zegt niet verrast te zijn door het razendsnelle vertrek van Tineke Ras uit zijn partij. "Want ik heb juist de samenwerking met haar opgezegd omdat zij mij wilde weghebben als fractievoorzitter. Daarin stond ze alleen.” Eekhuis erkent dat er fouten zijn gemaakt met betrekking tot de fractievergoedingen. "Voorzitter Gerdwin Lammers van Respect Nederland heeft intern onderzoek gedaan en aanbevelingen aangereikt om dit soort fouten in de financiën te voorkomen. Vanaf nu zal alles netjes geregeld zijn.”

Wally de Griek

Ook Wally Paraschou, beter bekend als Wally de Griek - eigenaar van restaurant Pallas Athene in Tussen de Vaarten - is uit de partij gestapt. Hij was er ook nog maar pas een aantal maanden bij. Volgens hem heeft dit echter niets te maken met de financiële perikelen, maar ontbreekt het hem aan tijd.