Een bijzondere medaille voor Rietje van Opmeer. (Foto: aangeleverd)
Een bijzondere medaille voor Rietje van Opmeer. (Foto: aangeleverd)

'Goud' voor bijzondere prestatie Rietje van Opmeer

ALMERE - Atletiekvereniging Almere '81 is trots op Rietje van Opmeer, die vorig weekend tijdens de Jubileumloop van de club een bijzondere persoonlijke prestatie heeft geleverd. 

Rietje werd in april werd Rietje getroffen door meerdere TIA's en raakte aan de rechterkant verlamd. Door intensieve revalidatie en met veel doorzettingsvermogen heeft ze het hardlopen weer kunnen oppakken. Tijdens de Jubileumloop wist zij de 21,1 kilometer lange halve marathon met succes te volbrengen.

Almere '81 wilde deze bijzondere prestatie niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft voor haar een speciale medaille laten maken. Deze werd na afloop van de Jubileumloop persoonlijk aan haar overhandigd op de atletiekbaan in het Fanny Blankers-Koen sportpark. Een klein bewijs voor een groot persoonlijk doorzettingsvermogen en is volgens de club meer dan verdiend. 

Lenteloop 2022

Deze bijzondere medaille krijgt ook een prominent plaatsje in haar prijzenkast. De club heet Rietje ook van harte welkom op de 36e Lenteloop die plaatsvindt op 20 maart 2022. Misschien verbetert ze dan haar eigen record.