De mediatheek op het Oostvaarders College. (Foto: aangeleverd)
De mediatheek op het Oostvaarders College. (Foto: aangeleverd)

Advertorial

Oostvaarders College bouwt aan goed onderwijs

BUITEN - Het Oostvaarders College bouwt aan goed onderwijs in Almere. De leerlingen voelen zich er al snel thuis. Op dit moment wordt er gewerkt aan een fijne, moderne leeromgeving. De begane grond en eerste verdieping zijn onlangs al helemaal vernieuwd en volgend schooljaar zal de hele school klaar zijn. Rector Mark Manders: "Ik ben blij dat het OVC een moderne uitstraling en goed uitgeruste lokalen gekregen heeft. Dit is de uitstraling die past bij de goede naam van de school en de vele mogelijkheden die wij onze leerlingen bieden."

Voor elke havo- en vwo-leerling is er op het OVC ruime keuze. Zo kunnen alle leerlingen hun sport-, kunst- of science- talent ontwikkelen in speciaal daarvoor gemaakte lessen. Zij kunnen ook kiezen uit drie moderne vreemde talen naast Engels: Frans, Duits en Spaans. 

Er zijn plusklassen voor vwo-leerlingen die extra uitdaging nodig hebben. Op het gymnasium kunnen deze leerlingen kiezen voor Grieks en/of Latijn. Het OVC mag zich een officiƫle UNESCO- school noemen met veel aandacht voor wereldburgerschap. Op het OVC worden leerlingen goed voorbereid op hbo of universiteit, op hun toekomst.

Voorlichtingsavond

Het Oostvaarders College organiseert op 4 november een voorlichtingsavond (van 19.25 tot 21.00 uur) voor ouders van leerlingen uit groep 8. Ouders kunnen zich aanmelden via www.ovc.nl.