Het appartementengebouw Zandpoort van bovenaf. (Foto: aangeleverd)
Het appartementengebouw Zandpoort van bovenaf. (Foto: aangeleverd)

Hoogste punt woontoren Zandpoort

POORT - Aan de Noordzijde van het stationsplein Almere Poort ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer Bouw Hengelo samen met de Alliantie een nieuw appartementengebouw met 40 vrije sector huurappartementen. Dinsdag werd het hoogste punt gevierd. Ron Blomaard, manager projecten bij Alliantie Ontwikkeling hees samen met Marieke Mentink, directeur vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer, de vlaggen.

Marieke Mentink over Zandpoort: “We konden vanaf het eerste begin meewerken aan deze ontwikkeling van Zandpoort, samen met de Alliantie. Het strandgevoel komt niet alleen door de locatie, maar ook de huizen en de integratie van natuur in de wijk zorgen daarvoor.”

Jolanda Niessen, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie vult aan: “Het woongebouw telt 40 driekamerappartementen met een netto huurprijs rond de 920 euro en een woonoppervlak van circa 70 m2. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen en cameratoezicht. De architectuur sluit aan bij de elementen die je in de kuststrook veel tegenkomt en daarmee past het perfect in de wijk. Binnenkort start de verhuur en begin april 2022 verwachten we de nieuwe bewoners te kunnen verwelkomen.”

'Stranddorp'

De ontwikkeling van het 'stranddorp' Zandpoort krijgt steeds meer vorm. Deze wijk met afwisselende buurtjes en veel ruimte voor groen ligt vlak bij het Almeerderstrand. Het groene karakter is terug te vinden in de huizen: hier is bewust omgaan met energie de standaard. In Zandpoort zijn naast koophuizen en zelfbouwwoningen ook sociale- en vrije sectorhuurwoningen te vinden. Aan de andere kant van het stationsplein komt het winkelgebied van Almere Poort.

Momenteel is de ontwikkelende bouwer aan de slag met 40 ruime driekamerappartementen, verdeeld over 5 woonlagen bedoeld voor starters en doorstromers. Ze hebben een woonoppervlak van 65 tot 80 m2, een eigen balkon en een afgebouwde keuken. De geplande oplevering is in het eerste kwartaal van 2022. Volgend jaar zomer start Dura Vermeer Bouw Hengelo met Fase 4.