Vlnr: Julius Lindenbergh, Arno van Gerven, Frank Burghout (Allianz), Ernst Jan Broer (Watersportverbond), Harold Hofstra, Martijn van der Meulen.  (Foto: Yannick Schurwanz)
Vlnr: Julius Lindenbergh, Arno van Gerven, Frank Burghout (Allianz), Ernst Jan Broer (Watersportverbond), Harold Hofstra, Martijn van der Meulen. (Foto: Yannick Schurwanz)

Allianz Regatta als onderdeel Dutch Water Week

Almere wordt thuishaven topzeilwedstrijd 

ALMERE - Vanaf 2022 wordt de Allianz Regatta gevaren vanuit Almere. Het evenement vindt volgend jaar plaats van 27 mei tot en met 5 juni. De beste zeilers ter wereld komen daarmee naar de stad. De ambitie is om de week van het evenement uit te laten groeien tot de Dutch Water Week, waar watersport in al zijn pluriformiteit  samenkomt.

De Allianz Regatta, sinds 1985 gehouden in Medemblik, is de kern van het evenement. Naast de wereldtop in de Olympische klassen strijden Nederlandse en buitenlandse wedstrijdzeilers tegen hetzelfde decor ook in andere klassen om het Open Nederlands Kampioenschap. Het evenement vindt plaats in de wateren voor Almere en Lelystad. Op verschillende plekken op het water worden wedstrijden gehouden in een aantal moderne maar ook in de langer bestaande zeilklassen. Er worden demonstraties van het nieuwe urban watersporten georganiseerd en er zal voldoende gelegenheid zijn om zelf te sporten als nieuwkomer en als liefhebber.

Floriade

Vanuit Almere zal een koppeling gemaakt worden met de Floriade en wordt de XL-versie van Optimist on Tour georganiseerd. Het is ook de ambitie om beurzen en anderen evenementen op en aan het water (b.v. kano/sup-toertochten, motorbootevenementen, kanopolowedstrijden) aan de Dutch Water Week te koppelen, evenals publiekstrekkers in extreme watersporten. Het Watersportverbond roept geïnteresseerden op zich aan te melden

.Lindenbergh

Wethouder Julius Lindenbergh is blij met deze ontwikkeling. "De Dutch Water Week, en alle wedstrijden die daarbij horen, zijn precies dat waar wij het in onze nieuwe, nog vast te stellen, sportvisie over hebben; de stad is onze sportaccommodatie. Land klinkt daarbij uiteraard logisch als het om sporten gaat en voor ons is water dat ook. Dat wordt dus nu ook gezien door partijen buiten Almere."