‘Scheefhuurders, vraag huurverlaging aan’

ALMERE – het Cliëntenberaad Almere (CBA) wil ‘scheefhuurders’ wijzen op de mogelijkheid om huurverlaging aan te vragen. Almere heeft relatief veel scheefhuurders.

Scheefhuurders die in 2020 of 2021 van een inkomen moeten leven dat lager is dan zo'n 23.650 euro (1 persoon) of 32.075 euro (meerpersonen) hebben niet automatisch een huurverlaging gekregen. Zij hebben nog iets meer dan een maand de tijd om zelf om huurverlaging te vragen. Dure scheefhuurders huren een woning die meer kost dan 633,25 euro (1-en 2- persoonshuishoudens) of 678,66 euro (3-personen en meer) kale huur per maand. Die huurprijs is te hoog voor het inkomen van een dure scheefhuurder. 

Veel scheefhuurders

Jarenlang zijn Almeerse woningzoekenden met een urgentie in de duurste woningen geplaatst. Daardoor heeft Almere relatief veel dure scheefhuurders. Dankzij de huurverlaging kan dat anders worden. Dat maakt huren voor dure scheefhuurders betaalbaarder. Op de site https://www.rijksoverheid.nl is alle informatie te vinden. Zoek dan even op ‘speciale regeling’.