Windmolens

De gemeente Bunschoten gaat met Zeewolde in overleg over de nachtelijke rode verlichting van de windmolens van Windpark Zeewolde. Deze felle en knipperende signaallichten zijn nodig om vliegtuigen te waarschuwen voor de windturbines. Begrijpelijk. Maar ’s nachts zijn die lampen uitermate hinderlijk voor omwonenden. Ook de nachtrust van de bewoners in Almere Hout wordt ruw verstoord door de 'disco van rode lampjes' van de 220 meter hoge windmolens langs de A27. Er bestaat transponder technologie, waarbij de verlichting alleen aangaat als er echt een vliegtuig nadert. Het initiatief van de gemeente Bunschoten verdient navolging door de gemeente Almere. De bewoners van Almere Hout hebben – zonder hun steun - tot aan de Raad van State tevergeefs tegen de windmolens juridisch gestreden. Onze gemeentegrens met Zeewolde (lees: A27 en A6) staat vol met veel en veel te hoge windmolens, die straks elektriciteit opwekken voor een gepland datacenter in Zeewolde en niet voor de vermeende 280.000 huishoudens, zoals Windpark Zeewolde beweert. Dus, kom op gemeente. Ga in overleg met onze goede buren uit Zeewolde en zorg ervoor dat die nachtelijke kerstboomverlichting stopt!

Ing. J.B. van Marlen Almere Hout

Bezuinigingen teruggedraaid

De bezuiniging op de wijkbudgetten zijn teruggedraaid. Naar mijn mening blijft het een vreemde zaak dat er onnodig veel commotie en pijn bij bewoners en politici is ontstaan door het opleggen van deze onnodige bezuiniging.et lijkt me een goede zaak om de wijkbudgetten op te waarderen in plaats van deze te korten. Gemeente, ga een proactief beleid voeren en reserveer extra financiële middelen om het mooie, vaak inventieve- en creatieve werk, tot bloei en uitbreiding te brengen. Hier ligt voor de Gemeente Almere een grote uitdaging.
Het beheren van ‘Wijkbudgetten’, betekent, toch juist, het ontwikkelen van activiteiten en dan pas kijken naar welke financiële middelen daarbij gezocht moeten worden in plaats van ‘gaten dempen’ en de activiteiten van de wijkbudgetten, zoals nu is gebeurd dat de wijkbudgetten ‘een sluitstuk’ zijn van de begroting, waar gejuicht wordt als er mooie cijfers zijn, in dit geval, op de totale Gemeentebegroting. Gemeenteraad, het is toch onnodig geweest om zoveel onnodige Energie in zaken te steken, die zo gemakkelijk zijn terug te draaien. Hoe gaat u de geleden pijn verzachten?

Jo Bosma