Het Kerstcircus in Almere gaat niet door dit jaar. (Foto: aangeleverd)
Het Kerstcircus in Almere gaat niet door dit jaar. (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Ook Kerstcircus in Almere geannuleerd

Voorstellingen uitgesteld vanwege avondlockdown

ALMERE – De nieuwe coronamaatregelen die zondag zijn ingegaan betekenen een zware domper voor de cultuursector. De komende drie weken geldt een avondlockdown, waarbij ook theaters, musea, bioscopen en evenementen om 17.00 uur dicht moeten. 

Dit betekent dat ook de geplande avondvoorstellingen in theaters de Kunstlinie en Corrosia niet door kunnen gaan. Dit betekent opnieuw annuleringen en verplaatsingen van voorstellingen naar het nieuwe jaar. "Kunstlinie blijft open voor een handjevol voorstellingen die al gepland stond. Veel van onze mooie plannen kunnen niet doorgaan. We gaan de komende week kijken wat er tot de mogelijkheden behoort. We zetten er wederom met het team de schouders eronder", meldt Kunstlinie.

Houd de websites van de culturele instellingen en evenementen in de gaten voor annuleringen, nieuwe data of aangepaste tijden.

Kerstcircus Almere geannuleerd

Ook het Kerstcircus in Almere gaat niet door. ,,Voorstellingen in de avond mogen niet en met 1,5 meter afstand is het onmogelijk om met veel minder publiek de producties rendabel te krijgen. Met een fantastische ploeg mensen is een jaar lang keihard gewerkt aan prachtige circus-shows en natuurlijk is de teleurstelling groot”, aldus producent René Duursma, van NederlandseKerstcircussen.NL. Hij verklaart dat de vrijdag aangekondigde coronamaatregelen zijn productieteam geen andere keuze laat dan alle voorstellingen in de vijf speelsteden uit te stellen naar volgend jaar. “Dat spijt ons enorm. Maar ons doel is volgend jaar het publiek alsnog een ongekende circus-belevenis te geven, want dat verdient iedereen na deze moeilijke tijd.’’

Via de website van NederlandseKerscircussen.NL zal het publiek rond de jaarwisseling nader worden geïnformeerd over inruilmogelijkheden van de gekochte tickets. "Wij hopen tegen die tijd ook al de nieuwe speeldata bekend te kunnen maken.”