Cheyenne was als ambassadeur van Super COOL! bij de opening van de ijsbaan op het Schipperplein. (Foto: aangeleverd)
Cheyenne was als ambassadeur van Super COOL! bij de opening van de ijsbaan op het Schipperplein. (Foto: aangeleverd)

IJsbaan Schipperplein is weer geopend

Algemeen

STAD - Er kan weer worden geschaatst op het Schipperplein. Het ijsbaantje is afgelopen zaterdag geopend in aanwezigheid van paralympisch atlete Cheyenne Bouthoorn. De 24-jarige Almeerse sportster is ambassadeur geworden van Super COOL!, een sportproject voor deelnemers met een verstandelijke beperking.

Cheyenne is geboren met een beperking aan haar hersenen en daardoor gaan sommige dingen niet zo makkelijk als bij mensen zonder beperking. Na 9 jaar G-hockey stapte zij in 2013 over naar atletiek. De Almeerse maakt deel uit van het Nederlandse Para Atletiek team. Op het Europees Kampioenschap in Polen won zij de gouden medaille op de 100 meter sprint, zilver bij het kogelstoten en brons op de 200 meter sprint. Ook presteerde zij goed op de Paralympische Spelen in Tokyo 2021, waar zij vijfde werd op de 100 en 200 meter sprint. 

Tijdens de opening van de Regionale Special Olympics in november 2021 te Almere kreeg zij uit handen van wethouder Julius Lindenbergh de Almeerse sportpenning op grond van haar sportieve topprestaties. Op deze dag heeft Cheyenne een aantal Super COOL! sporters ontmoet en is ze door het bestuur van de Stichting Super COOL! gevraagd om ambassadeur te worden deze stichting. Hierop heeft zij met enthousiasme gereageerd en zaterdag is zij op het Schipperplein als ambassadeur aan de deelnemers en vrijwilligers van Super COOL! voorgesteld. Meer weten over Super COOL! en deze stichting steunen als donateur? Zie www.supercoolalmere.nl/ik-doneer.

Schaatslessen ASV

De Almeerse Schaats Vereniging (ASV) organiseert weer schaatsactiviteiten op de ijsbaan van het Schipperplein. Onder het motto ‘Almere on Ice’ willen zij dit schaatsseizoen zo veel mogelijk kinderen het plezier in het  schaatsen laten beleven. Van 27 tot en met 30 dececember en van 3 tot en met 6 januari kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar van 10.30 tot 11.30 uur en van 12.00 tot 13.00 uur schaatsles krijgen. Binnen vier lessen leren zij de basisbeginselen van het schaatsen. De kosten zijn 20 euro voor 4 lessen (incl. eventuele schaatshuur). Ga voor opgeven en meer informatie naar www.asv-almere.nl/schipperplein

Schaatsverhuur

Van 27 tot en met 30 december en van 3 tot en met 6 januari is er van 13.00 tot16.30 uur iedere dag schaatsverhuur. De gemeente Almere heeft het ijs weer mogelijk gemaakt en de Almeerse Schaatsvereniging zorgt in samenwerking met de Schoor en Talent in Opleiding  voor de programmering. De ijsbaan is buiten de lessen gratis toegankelijk voor iedereen.