Podcastserie Werken in de zorg: hoe is het op de werkvloer?

ALMERE - Journalist en podcaster Robert Mienstra heeft zes podcasts opgenomen met medewerkers van Zorggroep Almere voor zijn podcastkanaal www.hallohieralmere.nl. Dit doet hij om de buitenwereld te laten zien hoe het is om te werken in de zorg in Almere. De eerste Podcast is met Monique Jaspers, wijkverpleegkundige. 

Volgende week dinsdag verschijnt de volgende Podcast met Nienke Stam, verloskundige. De weken daarna volgen een doktersassistente en medewerkers van de Kiekendief, de jeugdzorg en de spoedpost. De podcasts duren maximaal 20 minuten.

"Iedereen in Almere heeft te maken met zorg”, zegt Mienstra. "Ik vind het belangrijk om de stem te laten horen van de medewerkers van de Zorggroep die op de werkvloer staan. Vragen als ‘hoe ga je te werk, wat komt er allemaal op je pad, hoe red je het in deze drukke tijden en wat kunnen patiënten van je verwachten?' komen aan de orde. Ik vind het een mooi inkijkje in de Almeerse zorg geworden.”

De podcastserie is te beluisteren via Spotify (zoeken op Hallo hier Almere), via de website www.hallohieralmere.nl en via anchor.fm/robert-mienstra