De compositietekening (Foto: politie)
De compositietekening (Foto: politie)

Politie zoekt verdachte zedenmisdrijf

112

ALMERE – De politie is op zoek naar een verdachte van een zedenmisdrijf onder de Appelbrug, bij de kruising Von Draispad en Appelpad.

Op donderdag 9 december tussen  07.45 uur en 08.10 uur fietste de Almeerse vanuit Almere Buiten over het Van Draispad in de richting van de Hagevoortdreef. Toen zij ter hoogte van het Appelpad onder de Appelbrug reed, zag ze een man staan die haar vroeg om te stoppen en een gesprek begon over fietsverlichting. Hij sprak gebrekkig Nederlands en gebrekkig Engels en rook volgens de vrouw naar alcohol. Toen de vrouw afstapte om haar licht te controleren, bracht de man haar ten val, betaste haar en misbruikte haar. 

Onderzoeken

Het slachtoffer ontvangt inmiddels ondersteuning vanuit het Centrum Seksueel Geweld. De politie heeft verschillende onderzoeken gedaan. Er is een passantenonderzoek en een buurtonderzoek gehouden en wijkagenten zijn ingezet. De vrouw wist een goed signalement te geven van de dader en daarom is het gelukt een compositietekening te maken.

Signalement

Opvallende details: de man heeft aan de linkerkant een gouden boventand en ingevlochten haar van zijn voorhoofd tot de achterkant van zijn hoofd met daaronder dreads of vlechten. Hij heeft een apart stoer loopje. De vrouw schat dat de man ongeveer 35 tot  45 jaar oud moet zijn. Verder kenmerken:

tenger tot normaal postuur
iets groter dan 1,70 meter, hooguit 1,80 meter lang
donkere huid
droeg een grijze broek
zwart (leren) jas kort model met rits als sluiting
zwarte Nike Air Max schoenen met zwarte zool
donkere handschoenen

Informatie

Wie de man herkent wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844 of het tipformulier.