De zomervoorstelling van Suburbia wordt gespeeld door Hanne Arendzen, Ali Ben Horsting en Alejandra Theus. (Foto´s: Eddy Wenting en Viktor Bentley)
De zomervoorstelling van Suburbia wordt gespeeld door Hanne Arendzen, Ali Ben Horsting en Alejandra Theus. (Foto´s: Eddy Wenting en Viktor Bentley)

Almeerse theatergroep speelt modern liefdesverhaal van Marius von Mayenburg

'EX' nieuwe zomervoorstelling van Suburbia op Kemphaan

ALMERE - 'EX' wordt de nieuwe zomervoorstelling van Suburbia op stadslandgoed De Kempaan. De Almeerse theatergroep heeft als eerste gezelschap buiten Zweden de rechten verworven voor de opvoering van dit nieuwe toneelstuk, geschreven door Marius von Mayenburg. 

'EX' is een modern liefdesverhaal. Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk. Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen.

Vechten voor geluk

Marius von Mayenburg vertelt in EX het verhaal van een man en twee vrouwen die vechten voor hun geluk, maar vastlopen in een maatschappij die steeds meer ingrijpt in hun persoonlijke levens. Von Mayenburg schreef en regisseerde EX op uitnodiging van het Zweedse Rikstheater. Op 30 september ging de voorstelling met veel succes in Stockholm in première. 

De Nederlandse première in Almere wordt gespeeld door Ali-Ben Horsting (Vlucht HS13, Moordvrouw, Desperado), Hanne Arendzen (Vijand van het volk, Eline Vere, Van de koele meren des doods) en Alejandra Theus (Revolutionary Road, Britannicus, Flikken Maastricht). De regie is in handen van Albert Lubbers. 


EX is te zien van 15 juni tot en met 24 juli 2022 bij de Stadsboerderij op De Kemphaan. De première is zaterdag 25 juni. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.theatergroepsuburbia.nl.