De eerste succesvolle editie rondom het thema Woord & Beeld krijgt een vervolg. (Foto: Seizoensacademie)
De eerste succesvolle editie rondom het thema Woord & Beeld krijgt een vervolg. (Foto: Seizoensacademie)

Inzicht in wereld van de Kunsten

POORT – Wie meer wil weten over beeldende kunst en het grensgebied tussen woord en beeld wil verkennen, kan zich aanmelden voor de Werkplaats op de Seizoensacademie in Almere Poort. Half januari start een intensief leertraject waarin deelnemers hun eigen kunstenaarsboek maken.

Na een succesvolle eerste editie van de Werkplaats rondom het thema Woord en Beeld, wordt opnieuw geëxperimenteerd op het grensgebied tussen Woord en Beeld. Onder bezielende leiding van gastdocenten ontdekken deelnemers de woordkunstenaar in zichzelf, gaan ze zelf papier maken en ontdekken hoe ze op de naaimachine woord en beeld naar de eigen hand kunnen zetten. 

Al het gemaakte werk zal naar één eindwerkstuk leiden; een kunstenaarsboek dat aan het eind met een kleine expositie in kunstencentrum Pygmalion Poort wordt gepresenteerd. De lessen vinden plaats op woensdagavond van 19:30 - 22:00 uur en op zaterdagochtend van 9:30 - 12:00 uur. Als de coronamaatregelen het toelaten start de lessenreeks half januari. Kijk voor meer informatie over data en kosten op https://pygmalion-poort.nl/ons-aanbod/seizoensacademie