Thatton, (Foto: aangeleverd)
Thatton, (Foto: aangeleverd) FotoZed

Scholier Thatthon uit Thailand zoekt Almeers gezin

ALMERE - De Thaise scholier Thatthon zoekt een gastgezin in Almere. In september is hij naar Nederland gekomen voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Thatthon is bij een tijdelijk gastgezin geplaatst en volgt momenteel lessen aan een middelbare school in Almere, daarom zoekt Travel Active naar een gastgezin in deze regio.

Thatthon doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Thatthon

De 16-jarige Thatthon uit Thailand is een vrolijke en nieuwsgierige jongen. Hij volgt les aan een middelbare school in Almere: “School hier is moeilijker dan in Thailand, ik denk dat het vooral door de taal komt. Ik kan Nederlands wel steeds beter verstaan, maar het spreken vind ik nog steeds lastig. Gelukkig heb ik op school vrienden die mij daarmee helpen.” 

Als we vragen naar het grootste verschil tussen Nederland en Thailand, hoeft hij niet lang na te denken: “Het weer, het is hier nu zo koud. In Thailand is het ‘s winters nog 30 graden, dus ik moet echt wennen aan de kou”. Thatthon is hier nu al een aantal maanden en heeft Nederland al goed kunnen ontdekken: “Utrecht is tot nu toe mijn favoriete stad en mijn favoriete Nederlandse eten is stroopwafels”

De Thaise scholier heeft het erg naar zijn zin in Nederland. Welk gezin geeft hem tot de zomervakantie een onderkomen? Bekijk zijn profiel op de website van Travel Active.