Problemen met straatverlichting de Marken

HAVEN - Verschillende buurten in de Marken hebben regelmatig te kampen gehad met storingen in het elektriciteitsnet, waardoor de straatverlichting het niet altijd deed. Netbeheerder Liander laat in een brief aan bewoners weten te werken aan dit probleem. 

In de Vrijmark waren de straatlantaarns rond de feestdagen zo'n drie weken lang uit. "Het was echt stikdonker op straat. Een onveilige situatie”, stelt bewoner Cor van Lies. “In deze buurt wonen veel ouderen, die lang niet allemaal goed ter been zijn. Ga maar eens met je rollator in het pikkedonker over straat. Het vergroot bovendien de kans op inbraken, wat bewoners een onveilig gevoel geeft.” 

Van Lies heeft al diverse malen contact gehad met de gemeente Almere, die doorverwijst naar Liander. "Die deelde eerst mee dat de straatverlichting op 28 december gemaakt zou worden, maar dat is niet gebeurd. In de eerste week van januari brandden de lampen eindelijk weer, maar voor hoelang?"

Werkzaamheden

In een brief aan bewoners van de Vrijmark schreef Liander vorige week dat op 20 januari de stroom van het net gehaald zou worden om de problemen aan het elektriciteitsnet op te lossen. "Diezelfde week kregen we weer een brief met de mededeling dat 20 januari niet doorgaat en dat de werkzaamheden op een nader te bepalen moment zullen plaatsvinden", aldus Van Lies.

HIj vindt het een schande. "Ik ben altijd bereid om iemand die slecht ter been is een arm te geven indien nodig. En ik heb bewoners ook geadviseerd om als zij ’s avonds weg zijn hun lichten aan te laten, om inbrekers op het verkeerde been te zetten. Maar dit duurt gewoon veel te lang.”

Excuses

Liander gaat eerst aan de slag in de Hofmark, waar op 13 januari de stroom van het net gaat vanwege de werkzaamheden. Liander biedt in een brief aan bewoners excuses aan voor alle ongemakken en zegt haar best te  doen de storingen op  te lossen en in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.