Weerwind

De kogel is door de kerk, onze Burgemeester gaat voor D66 naar Den Haag. Zeer waarschijnlijk zal de heer Burg (voorzitter RvC, Floriade, red) hem volgen. Enkele maanden voor de opening van het geldverslindende project de Floriade. Waar nog steeds niet genoeg aanmeldingen voor zijn, veiligheidsaspecten nog niet goedgekeurd zijn en wat er nog meer voor lijken uit de kast zullen komen. Wat zullen deze heren Onze Lieve Heer op hun blote knieën hebben bedankt voor dit Godsgeschenk. Een hele gemeenteraad en B&W beteuterd achterlatend. Als de Floriade een succes wordt, dan staat onze oud-burgemeester met de borst naar voren te vertellen dat ”ik wel wist dat het een succes werd en dat het goed was voor de Gemeente Almere”. Als het fout gaat denk ik dat onze oud-burgemeester niet zijn gezicht wil laten zien voor enig commentaar. Nu alleen nog wachten voor de heer Jan Hoek een “functie elders” gaat krijgen wat mij niet zal verbazen dat ook hij eerder aan zijn stutten trekt. Ik ben dan alleen benieuwd als alle verantwoordelijken weg zijn wie, wij als belastingbetalende Almeerders, “voor de poorten van de hel” (uitspraak van de heer Hoek) mogen weghalen om verantwoording af te leggen hoe het zo fout is mogen gaan.

Richard Kloosterman

(2)

Het vertrek van Weerwind bewijst maar weer eens hoeveel waarde je kunt hechten aan de belofte van een politicus.

Ron Epke, Filmwijk

(3)

Zo betrouwbaar zijn politici. Maanden liegen dat je blijft en dan toch opstappen.

A. Tensen

(4)

Het is toch niet te geloven, eerst met veel bombarie en trompetgeschal in de raad en op tv aankondigen het burgermeesterschap van Almere boven het ministerschap te stellen. Nu echter blijkt dat hij zijn naam eer aandoet en zijn zgn. geliefde stad de rug toekeert, om als de 'Weerwind' zijn biezen te pakken om het zinkende en rottende Floriadeschip te verlaten. Dit noemt men in de volksmond verraad en asociaal gedrag, maar hadden wij het anders verwacht dan? Neen, zolang de Nederlandse politiek uit zulke leugenachtige alles ontkennende zakkenvullers bestaat zal er niets veranderen in dit Koninklijke Bananenland. Hoop dan ook van ganser harte dat wij om te beginnen maart tijdens de gemeenteraadverkiezingen afrekenen met deze valse politiek en echt kiezen voor de Almeerse politiek in plaats van de landelijke partijen.

Gerrit Mouw

(5)

Hij die zondag 's avonds het vlees snijd gaat weg. Natuurlijk heeft hij niets echt beloofd en sluit vrolijk aan bij hen die ook zondags 's avonds het vlees snijden. Het is niet de enige wegloper voor verantwoordelijkheden. Hop, we gaan weer naar de volgende job. De inwoners nemen hun verantwoordelijkheid en gaan door alles heen, niet enkel, omdat hij/zij/hun dat prettig vinden. Helaas moeten iedereen stemmen op iets van alle mensen  die ook zondag 's avonds het vlees snijden zeker stellen. Allemaal zijn ze prettig bezig met lullige vragen onderling om hun zondag 's avonds het vlees snijden veilig te stellen. Sloop gevangenis een reële optie? Het buitenland vraagt om gevangenissen! Aanbesteding evenementenvervoer lijkt een vooropgezet plan? Waar rook is, is vuur. Openheid is niet openlijk, alles in duister. Raadslid vraagt verduidelijking van de extra kosten voor veiligheidsplan. Weet U wat dat ons nog gaat kosten? College ziet slechts beperkter overlast houtstook. Waarom? Omdat groen weg geschoffeld wordt en er binnen de grote ruimte, die Almere beschikbaar maakt slechts gestapeld de dan wel compacte woningen gebouwd mogen worden, waar geen enkele houtkachel mogelijk is. Snel bouwen kan niet want voor het buitenlandse gas moet een stikstoffabriek gebouwd worden! Stikstoffabriek? Zondag weer vlees snijden.

Luuk Helderman

Melkert

Als huurder heb ik met verbijstering kennis genomen van het feit dat oud-Almeerder Ad Melkert voorzitter wordt van de Raad van Commissarissen bij woningbouwvereniging de Alliantie. Vicevoorzitter Angeline Kierkels noemt hem een man met een indrukwekkende staat van dienst. Nou hij heeft bij mij zeker een onuitwisbare indruk achter gelaten echter niet in positieve zin. Verantwoordelijk voor karaktermoord op zijn toenmalige politieke opponent in 2002 en daarna het floppen van de ´Melkertbanen´. Pim Fortuyn werd jaren later postuum gekozen tot ´de grootste Nederlander aller tijden´. Ad Melkert is voor mij ´de grootste huichelaar aller tijden´.

B. Sonneveld


Bufferzone

Het is me ter oortjes gekomen dat progressief liberale Almeerders niet langer willen dat stadsgenoten mijn moeder benaderen. Het zou niet goed voor me zijn dat medemensen proberen mij te redden. Immers ik ben niet méér dan een klompje cellen? De mensen in de abortuskliniek weten immers wat goed voor me is? Een bufferzone instellen van 250 meter: mijn twijfelende moeder zou toch eens het levensreddende hulpaanbod kunnen vernemen, er oren naar hebben... Laat ik ook een voorstel doen: stel dan ook een bufferzone in van slechts 2,5 meter tussen aborteur met zijn zuigapparaat en kniptang en mijn moeder. Dan weet ik zeker dat ik het bezoek aan de doodmaakkliniek overleef. Biologen wereldwijd geloven dat ik mens ben vanaf de conceptie. Dat betekent dat ik vanaf dat moment mensenrechten heb, net als u waarde lezer. Ook ik, hoewel ik nog klein ben (bent u dat ook niet ooit geweest?), heb recht op bescherming tegen geweld. Ook ik ben baas over mijn eigen leven. Èn in eigen buik. Geef mij dus ook kans om net als u een waardevolle burger van Almere te worden. Daar heb ik recht op. Stemt u op 13 januari vóór mij, het ongeboren mensenleven?

Wim van de Kar, Filmwijk

Natuurbehoud

Wat een positief nieuws las ik in deze krant dat er 3 nieuwe petities zijn gestart voor behoud van het groen in Almere. De petitie “Behoud Pampushout” heeft in een paar weken tijd al meer dan 1700 ondertekeningen. Het is mooi om te lezen dat zoveel inwoners van Almere dit initiatief steunen en opkomen voor dit belangrijke bos. Dan is er de petitie “Behoud het groen in Almere”, ook al 500 keer ondertekend in een week. En vorige week las ik over de petitie van het Kreekbos in Almere Duin, net gestart en al 725 keer ondertekend. Veel inwoners van Almere geven hiermee aan dat de grens is bereikt om bomen en natuur op te offeren. Er zijn namelijk prima alternatieve locaties voor woningbouw, waarbij geen natuur hoeft te wijken. Planologen van Almere; wees creatief en zorg voor betaalbare woningen, maar behoud het groen!

Nico van Oers