(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

School van Vrede opent volgend schooljaar deuren in Almere

ALMERE - Almere krijgt een School van Vrede. De nieuwe school moet in augustus 2022 haar deuren openen. De locatie is nog niet helemaal zeker, maar de kans is groot dat de school wordt gevestigd in het leegstaande schoolgebouw aan de Pieter van Damstraat in Almere Buiten.

“Een School van Vrede is een school waar kinderen leren in een gemeenschap waar ze zich onderdeel van voelen en waar verbinding met de ander wordt gezocht. Het is een school waar waardengericht onderwijs wordt gegeven en waar kinderen de ruimte krijgen om hun menszijn te ontdekken en ontwikkelen,” vertelt Alaeddine Touhami, initiatiefnemer van de school. “Wij merken dat er behoefte is bij ouders om hun kinderen in een veilige en liefdevolle omgeving te laten opgroeien. Een omgeving die kinderen dingen laat ontdekken, een beroep doet op hun nieuwsgierigheid en leergierigheid, hen uitnodigt om met hun handen dingen te maken en hen stimuleert hun sociale kant te ontwikkelen. Op deze wijze willen we kinderen helpen opgroeien tot sociale, kritische en zelfbewuste mensen, die het leven van de toekomst helpen vormgeven op een verantwoorde wijze.”

Leerkrachten gezocht

"Het onderwijs op deze algemeen bijzondere basisschool krijgt vorm vanuit universele menselijke waarden, die ook worden verweven in de lessen. Het leerplan van de school sluit aan bij de pedagogische visie van een cultuur van vrede", vult bestuurslid Angèl Ruyter aan. “Wij zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen en liefst zouden we op dit moment al in contact willen komen met ervaren leerkrachten, die enthousiast worden van onze insteek en willen meedenken over de vormgeving van het lesprogramma én mogelijk straks les kunnen geven op onze school."

Mail bij interesse of voor meer informatie naar info@schoolvanvrede.nl  "Natuurlijk staat dit ook open voor ouders die meer willen weten over onze school”, benadrukt Angèl. Meer informatie is ook te vinden op www.schoolvanvrede.nl.