Fragment uit promofilmpje. (Foto: De makers van morgen)
Fragment uit promofilmpje. (Foto: De makers van morgen)

De Makers van Morgen: inspirerende verhalen over techniek

ALMERE – Hoe maak je techniek interessant, ook voor opleidingen? Door te laten zien welke hoogstandjes er kunnen worden gecreëerd. Alle facetten van de technieksector zijn te zien op De Makers van Morgen. 

Het nieuwe platform (dat te zien is op www.demakersvanmorgen.com) toont technische hoogstandjes, maar vertelt vooral de inspirerende verhalen van ondernemers en technische vakmensen. De Makers van Morgen gaat over gedreven mensen die bedenken, installeren en verbinden. Ondernemers en vakmensen die ervoor zorgen dat alles werkt. Zij hebben oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken waar ons land voor staat. Want alleen met handige handen, knappe koppen en slimme innovaties kan de energietransitie vaart worden geven en de infrastructuur gemoderniseerd.

Potentiële werknemers 

De Makers van Morgen gaat ook een rol spelen bij het werven van jong technisch talent en het enthousiast maken van zij-instromers voor een carrière in de techniek. Op het platform zijn inspirerende verhalen te vinden van mensen die in de sector carrière hebben gemaakt. Daarnaast zijn er op De Makers van Morgen reportages over uitdagende technische projecten, prikkelende opinies, verhalen van pioniers en informatie over marktontwikkelingen te vinden. 

Opvolger 

Op 'De Techniek Achter Nederland' stonden spraakmakende technische projecten centraal. De Makers van Morgen is daar een logisch vervolg op; het nieuwe platform vertelt de verhalen vanuit het perspectief vanuit de sector zelf. Waardoor ook jonge mensen geïnspireerd raken om voor een technische opleiding te kiezen.