Miniatuur van het toenmalige verrijdbare podium op de Grote Markt in Lego. (Foto: Erwin Budding)
Miniatuur van het toenmalige verrijdbare podium op de Grote Markt in Lego. (Foto: Erwin Budding)

Pop-up expo Wat is Ally? in bieb

ALMERE - Vanaf deze maand presenteert ontwerper Kasper Jongejan de resultaten van zijn Almeerse identiteitsonderzoek met een expositie bij de nieuwe bibliotheek in Stad. Deze pop-up expositie is ontwikkeld door  StrandLAB Almere. Het onderzoek startte allemaal met de vraag: Hoe verwerk je Almere in het ontwerp van een trui? 

Jongejan sprak vanuit Atelier StrandLAB met allerlei Almeerders over hun band met de stad. De gesprekken vormen de inspiratiebron voor het patroon dat hij ontwerpt voor een echte Almeerse visserstrui. Tijdens een expositie bij StrandLAB waren de resultaten van zijn onderzoek terug te zien in filmpjes met interviews en lego-miniaturen gebaseerd op quotes. Met een financiering van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie kan Jongejan zijn trui nu echt door ontwikkelen. Wie de trui wil dragen, moet straks wel zelf aan de slag met breien. 

De pop-up expo is vorige week ingericht en nog tot donderdag 31 maart te zien in bibliotheek Stad. 

In de bibliotheek in Haven is deze maand ook een expositie te bewonderen: Een eeuwigheid in een droom van Collin de Bruin. Een expositie met poëzie en collages.

De bibliotheken zijn tijdens de lockdown open voor het lenen en terugbrengen van boeken. Meer informatie: www.denieuwebibliotheek.nl.