Wandelen met Stad & Natuur. (Foto: Jorn van Eck)
Wandelen met Stad & Natuur. (Foto: Jorn van Eck) Jorn van Eck

Kom in beweging in de Almeerse natuur

ALMERE -  Het nieuwe jaar is begonnen, dus het is tijd om op pad te gaan. Deze maand staat bij Stad & Natuur alles in het teken van bewegen. Wandelen, hoe kort of lang ook, heeft een positief effect op de fysieke en mentale gezondheid. Bewegen in de natuur brengt nog als extra voordeel dat het stress verlagend werkt. 

De afgelopen twee coronajaren zijn veel mensen al in beweging gekomen. Met de ommetjes-app wandelen ze 20 minuten per dag of met een prikstok maken ze een rondje in de buurt. Bij Stad & Natuur wordt deze maand ingezet om mensen te stimuleren elke week een uurtje te wandelen. De leukste routes en wandeltips zijn te vinden op www.stadennatuur.nl/wandelen.
“We hebben diverse wandelroutes uitgezet die starten bij verschillende locaties van Stad & Natuur. Doe bijvoorbeeld een rondje Den Uylpark en Beatrixpark of door een lange wandeling te maken bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. Maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld mee te doen met één van de vele speurtochten, zoals de vernieuwde speurtocht 'Schaapje in het bos' in het Vroege Vogelbos in Almere Haven,” zo vertelt Margrietha Rengers van Stad & Natuur.

Bingokaart

Naast de vele speurtochten is er ook tijdens een wandeling genoeg doen in de natuur. Ontdek bijvoorbeeld Stadslandgoed de Kemphaan met een winterse bingokaart en zoek tijdens de wandeling bijvoorbeeld een roodborstje en een schaap. Wie een bingokaart vol heeft, kan deze delen via sociale media met #ontdekjestadennatuur. Ook de bingokaart zelf is te vinden op deze website.
Elke maand wordt er een humoristisch filmpje gemaakt door een theatermaker waarbij het nieuwe maandthema wordt geïntroduceerd.