Het kunstwerk 'Langs de Eem' in de Sieradenbuurt is één van de gerealiseerde initiatieven (Foto: Fred Rotgans)
Het kunstwerk 'Langs de Eem' in de Sieradenbuurt is één van de gerealiseerde initiatieven (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Verkiezing Beste Buurtinitiatief van Kern met Pit 2021

ALMERE - Tot maandag 17 januari kan er worden gestemd voor het Beste Buurtinitiatief van Kern met Pit in 2021. 

Al meer dan veertig jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin en het restaureren van een molen tot bouwen van een klusschuur voor de buurt en het organiseren van een dorpstoneelstuk. Bijna honderd deelnemers van Kern met Pit hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om hun droom te realiseren. 

Het Almeerse project Kunst in de Buurt is een van de gerealiseerd projecten. De Stichting Bewonersplatform Sieradenbuurt wilde een kunstwerk in het voedselbos, waarmee de verbinding wordt weergegeven van het leven hier 10.000 jaar voor Christus en nu. Het kunstwerk 'Langs de Eem' is eind oktober onthuld op een plaats waar ondergronds de rivier De Eem nog steeds loopt. De jagers/verzamelaars vingen daar in de oudheid hun vis en bereidden die op houtvuren langs de rivier. Hiervan zijn bij archeologisch onderzoek nog kooltjes gevonden.

Stemmen

De gerealiseerde initiatieven maken kans op een trofee en een geldprijs van 1500 euro. De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de winnaar is. Tijdens de Kern met Pit Dag op zaterdag 22 januari worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. Deze winnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op zaterdag 25 juni. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3.000 euro.

Stemmen kan tot 17 januari via www.kernmetpit.nl.