De flat werd snel ontruimd. (Foto: HV Almere)
De flat werd snel ontruimd. (Foto: HV Almere) Jelle Laan

Brand Gezellenhof, bewoner aangehouden

STAD CENTRUM - Een appartementencomplex aan het Gezellenhof is vorige week ontruimd vanwege brand in een appartement op de begane grond. Kort na deze brand heeft een bewoner zichzelf bij de politie gemeld vanwege mogelijke betrokkenheid. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.


Woensdag 5 januari rond 01:00 uur kwam de melding binnen van een brand aan de Gezellenhof in Almere Stad. Ter plaatse bleek de brand afkomstig te zijn uit een appartement op de begane grond. De brandweer wist het vuur te doven en de bewoner van deze woning is door ambulancepersoneel nagekeken vanwege ingeademde rook. Verschillende andere appartementen in het complex werden uit voorzorg tijdelijk ontruimd. Deze bewoners konden in de loop van de nacht weer terug naar hun woning.

Onderzoek

De bewoner van het appartement waar de brand plaatsvond heeft zich kort na het incident gemeld bij de politie. Hij zit momenteel in hechtenis voor verder verhoor. De politie onderzoekt nog wat de exacte oorzaak van de brand was. Zo is er door de politie in de wijk buurtonderzoek gedaan, alsook forensisch onderzoek.
De politie vraagt getuigen om zich te melden via 0900-8844. Of mogelijk is iemand in het bezit van relevante camerabeelden. Contact opnemen kan eventueel ook anoniem via 0800-7000.