Humor

Het interview met onze burgervader is een wonderlijk verhaal. Eerst een paar maanden geleden een hernieuwd termijn inluiden en dan opeens heeft D66 je nodig. Slapeloze nachten, onze Franc vindt dat geen enkel moment geschikt is voor een overstap. Wachten tot het termijn kon worden uitgediend misschien? Ook het betaal-parkeerprobleem voor zorgverleners van het Flevo is een simpel probleem dat nog steeds niet is opgelost. Ook nog leuk nieuws? Nou en of! Een stukje over het burgerinitiatief over het scheiden van het PMD afval, hulde hiervoor. Met steekhoudende argumenten én feiten het tandenknarsende college in de Hoek gezet. En een paar dames maakten maar liefst even 530 kerstbomen ten gelden, petjeaf. D66 wil erkenning voor sekswerkers, goed plan. Kunnen de dames(en/of heren) nu legaal een wip maken. Maar het mooiste komt nog, tranen met tuiten gelachen om de automobilist die zichzelf op de vluchtstrook van de A6 met een “natuurfilm” voor je neus, je broek op de knieën, een pleziertje bezorgt en dan de politie die op je beslagen raam staat te kloppen. Wat je noemt een heterdaadje, veel heter kon het niet. Een mooie opmaat naar meer goed nieuws en humor in 2022?

Frits Rooij, De Grienden

Weerwind

Ongelooflijk. Zo veel negatieve kritiek in de vorige ADW op onze recent vertrokken burgemeester. Je kunt er verdrietig van worden. Ik voel me bevoorrecht dat ik hem persoonlijk kende. Een bevlogen en aimabel persoon die veel gedaan heeft voor ons, inwoners van Almere.

Weerwind (2)

Het is weinig opbeurend als je de kritieken leest over onze vertrokken burgemeester, Franc Weerwind.” Wonderlijk dat uitsluitend mensen met negatieve meningen over de burgemeester (zo nodig) iets te zeggen hebben en dit laten weten. Waar zijn nu de mensen die volop positieve verhalen over hem kunnen schrijven? ‘Wie zonder zonde is werpe de eerste steen’. Nu er is met bakstenen gesmeten door mensen die geen fouten maken? Die niet op een besluit zijn teruggekomen, na voortschrijdend inzicht? Kom nou, dat gelooft toch niemand. Nog een oud gezegde: “Wie aan de weg timmert heeft veel bekijks”. Zelf heb ik mooie ervaringen met Franc Weerwind. De wijze waarop hij echtparen, die 60 jaar of Langer getrouwd waren, in het Stadhuis ontmoette was van grote klasse. Waarom zijn het toch veelal mensen die negatieve feedback willen geven in de meerderheid en staan vooraan om hun zegje, vaak ten koste van die ander, te doen. Ik houd van de dialoog en nodig mensen uit om met mij in gesprek te gaan over bijvoorbeeld onze vorige burgemeester. Durft u nog bij uw negatieve commentaar over ‘Weerwind’, zoals u hem noemt, te blijven, of gaat u ook de kracht van ‘het positief denken’ toepassen. Inclusief denken is waardevol.

Jo Bosma

Louise Gregoire.

Aanbesteding

Zoals uit eerdere publicaties is gebleken, is het toekennen van Floriade-projecten en het verlenen van vergunningen aan diverse Almeerse exploitanten voor de gemeentelijke wethouders heel erg moeilijk. Maar als ik diep in mijn geheugen graaf waren het toch de oud-. burgermeester, wethouders en de Floriade organisatie die verkondigden dat de Floriade de Almeerse middenstand en bedrijven mogelijkheden biedt om zich in alle facetten te presenteren, maar dit station is voor velen een reeds gepasseerd en staan de Almeerse bedrijven en middenstand achteraan in de rij en kun je je afvragen of of de toewijzingen het daglicht wel kunnen verdragen. En stel ik mij de vraag, “Wat is er mis met de Almeerse bedrijven en wat hebben de Amsterdamse bedrijven meer te bieden, of is hier de vernieuwende handbeweging van onze nieuw te beëdigde minister van Rechtsbescherming zichtbaar?”. Maar als zo vaak zal het wel weer schouder optrekkende Haagse wijze worden opgelost, want daar zijn we in Almere inmiddels al aangewend.

Gerrit Mouw

Abortus

Met grote verbazing en afschuw heb ik de ingezonden brief van de heer Wim van de Kar uit de Filmwijk gelezen. Niet zozeer vanwege diens mening, want ik weet, dat er een bijzonder kleine luidruchtige minderheid in dit land is, die helaas deze mening (anti-abortus) aanhangt en verkondigt.. Nee, mijn verbazing en afschuw betreft vooral de redactie van Almere Deze Week, die meent, dat het een goed plan is om de heer Van de Kar een podium te geven om deze mening te uiten. Er is gelukkig vrijheid van meningsuiting in dit land, maar dat betekent niet, at kranten elke mening maar moeten publiceren. U heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Die verantwoordelijkheid zou u beter in acht moeten nemen. Als vader van twee tienerdochters hoop ik van ganser harte, dat mijn dochters nooit gebruik hoeven te maken van een abortuskliniek. Maar ik ben wel heel blij, dat die abortuskliniek bestaat en kan functioneren. en niet alleen voor mijn dochters, maar voor elke aanstaande moeder, die de heel moeilijke en bijzonder ingrijpende beslissing heeft gemaakt om haar zwangerschap te beëindigen. Beste redactie, ga in een hoekje zitten en ga je héél diep schamen.

Edwin Rood, Eilandenbuurt


Ziekenhuis

Het zou de gemeente Almere sieren als zij bereid zijn het zorgpersoneel een parkeerontheffing te geven. Het moet toch niet zo zijn, dat wij door deze actie van de gemeente, wij ons zorgpersoneel zien wegstromen. Gemeente kom alstublieft in actie en pas je beleid aan, en probeer deze mensen voor Almere te behouden.

Marischka Dankfort


Houtkachels

Nu steeds meer mensen houtkachels gaan stoken neemt de overlast voor mij als astmapatiënt dramatische vormen aan. Met het mistige weer en weinig wind blijft de rook erg hangen en verplicht mij de ramen en luchtroosters hermetisch af te sluiten. Het wordt onmogelijk om nog de neus buiten de deur te steken. Bij bepaalde weersomstandigheden zou het fijn zijn als mensen er ook aan denken dat lucht hebben niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

H.Fugers, Tussen de Vaarten Zuid