(Foto: Challenge Almere-Amsterdam)
(Foto: Challenge Almere-Amsterdam)

Tranche twee Flevolands steunpakket voor sportevenementen en -aanbieders

ALMERE - Sportevenementenorganisaties en sportaanbieders in Flevoland kunnen vanaf woensdag 19 januari 13.00 uur tot en met woensdag 23 februari 2022 weer een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het steunpakket “Corona en sport in Flevoland”. Dit steunpakket wordt aangeboden door de Provincie Flevoland en is een aanvulling op de al bestaande landelijke steunmaatregelen.

Het pakket bestaat uit drie onderdelen: Stimuleringsfonds Sportevenementen, Stimuleringsfonds Sportaanbieders en een Ondersteuningsprogramma. Dat er dringend behoefte is aan ondersteuning, bleek wel uit de vele aanvragen die Sportservice Flevoland binnen kreeg bij de eerste openstelling (tranche één) van de beide stimuleringsfondsen in maart 2021, die het beschikbare budget ruim overschreden. Reden voor de provincie om voor 2021 én 2022 een aanvullende bijdrage van in totaal meer dan € 400.000,- beschikbaar te stellen.

Door deze extra aanvulling kunnen organisaties en aanbieders bij tranche twee nogmaals een aanvraag in hetzelfde fonds doen. Organisaties en aanbieders die voor het eerst een aanvraag indienen bij een fonds, krijgen echter wel voorrang.

De aanvraagprocedure is laagdrempelig met een korte beslissingstermijn. De hoogte van de bedragen varieert tot maximaal € 2.000,- | € 3.500,- | € 5.000,-, afhankelijk van de omvang van het evenement.

Ga voor meer informatie over het steunpakket, de voorwaarden en aanmelden naar www.sportflevo.nl/coronasteunpakket. Bellen kan ook: 0320 - 25 11 13 of per mail via info@sportflevo.nl.

Credits: Challenge Almere-Amsterdam