(Foto's: aangeleverd)
(Foto's: aangeleverd)

Hospice Almere wil er ook in de toekomst voor iedereen zijn

ALMERE - Hospice Almere is een bijna-thuis-huis en biedt met betrokken vrijwilligers en deskundige zorgverleners 24/7, persoonlijke aandacht aan bewoners en hun naasten in de laatste periode van hun leven.

Wanneer u ongeneeslijk ziek bent en u hebt nog maar een korte tijd te leven, is met uw huisarts, specialist of verpleegkundige gesproken over waar en hoe u uw laatste periode van uw leven wil doorbrengen. Wanneer u een  levensverwachting van minder dan 3 maanden heeft, is Hospice Almere een goed alternatief voor als u niet thuis, in een verpleeghuis of in een ziekenhuis wilt sterven. U en uw dierbaren kunnen zo meer aandacht besteden aan elkaar en uw persoonlijk rouwproces. Vooral dan hebben mensen behoefte aan warmte, een praatje, een hand vasthouden. "Hier gaat 'Er zijn' altijd voor", aldus Ina, een van de vrijwilligers van  het eerste uur.

In Hospice Almere is er respect voor en wordt medewerking verleend aan rituelen en voorschriften die horen bij elke levensovertuiging. Het is belangrijk om het voortbestaan van het Hospice te waarborgen. "De vereniging Vrienden van Hospice Almere ondersteunt ons hierin, door middel van het werven van leden en donaties, innen van contributies, fondsen, giften en legaten. Zo kunnen we nu en in de toekomst 'Er zijn!' Hospice Almere is er voor iedereen!"