Stichting Twisted maakt kans op Appeltje van Oranje

ALMERE - Stichting Twisted maakt met het project FULL kans op een Appeltje van Oranje 2022. Tot en met vrijdag 21 januari kan er worden gestemd op de genomineerden. Dit jaar zijn er prijzen beschikbaar gesteld voor initiatieven die zich inzetten voor kansengelijkheid voor alle jongeren. 

Bij FULL krijgen jongeren de mogelijkheid drie dagen per week onder begeleiding van professionals te werken aan hun toekomst en talenten. Het initiatief van Stichting Twisted kijkt niet naar wat jongeren niet kunnen of hebben, maar naar passies en talenten. De jongeren volgen workshops en masterclasses en leren talentvolle leeftijdgenoten en vakmensen kennen. De lessen staan in het teken van participatie, ondernemerschap, talent en professionalisering. “We creëren activiteiten die het talent van jonge mensen aanwakkert, hen aanspoort hun talent vast te grijpen en om te zetten in een zelfstandig bestaan met toekomstperspectief”, aldus directeur Cheryl Mak. 

Stichting Twisted is enorm dankbaar voor de nominatie voor het Appeltje van Oranje. Mak: "Wij zien dit als erkenning van de maatschappelijke meerwaarde die wij bieden in Almere. Juist in een tijd, waarin wij als sociale onderneming geen overheid steun ontvangen, is deze nominatie en natuurlijk het winnen voor ons een extra push om te blijven vechten voor de jongeren. Want juist in deze tijd hebben zij behoefte aan perspectief, continuïteit en geborgenheid."

Van de 39 deelnemende organisaties zullen drie winnaars zegevieren en Koning Willem-Alexander zal de prijzen uitreiken op Paleis Noordeinde. Stemmen kan via http://stem.oranjefonds.nl