Wie een snoepje kocht kon meteen de tenstoonstellingen in het DDAMA bewonderen. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Wie een snoepje kocht kon meteen de tenstoonstellingen in het DDAMA bewonderen. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Dutch Digital Art Museum Almere tijdelijk omgetoverd tot snoepwinkeltje

Algemeen

ALMERE - Het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) heeft zaterdagmiddag met een ludieke actie geprotesteerd tegen de aanhoudende lockdown voor de cultuursector. Het museum in de Eurotoren aan de Landdrostdreef opende een tijdelijk snoepwinkeltje, dat volgens de huidige coronaregels wel geopend mag zijn. Wie een snoepje kocht, kon meteen de tentoonstellingen bewonderen.

Door Petra Onderwater

“Theaters hadden eerder deze week een kapsalon ingericht om open te kunnen zijn tijdens de lockdown. Wij wilden ook een statement maken”, aldus Christine van Stralen van het DDAMA. “We zijn niet tegen de coronamaatregelen op zich, maar willen wel de aandacht vestigen op de achterstelling van de culturele sector. Ons museum heeft twee unieke tentoonstellingen: ‘Open Source Mentality’ en ‘The Beeple Room, The NFT Hype. Maar niemand kan ze zien. Ons snoepwinkeltje was een ludieke manier om aandacht te vragen voor de nare gevolgen van de lockdown voor musea.” 

Handjevol

Een handjevol mensen kwam zaterdagmiddag op de actie van het DDAMA af. Naast de lopende tentoonstellingen waren special voor deze actie twee installaties over internationale snoepkunstenaars te zien. Van Stralen heeft na het advies van het OMT goede hoop dat culturele instellingen binnenkort weer open mogen, in elk geval tot 20.00 uur. Dan kan ook weer een bezoek worden gebracht aan het DDAMA, dat is gevestigd in de Eurotoren (voormalige USG People toren) aan de Landdrostdreef. Kijk voor de openingstijden en meer informatie over de tentoonstellingen op  www.ddama.eu/