Boswachter Amy Zeeman. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Boswachter Amy Zeeman. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Boswachter Amy Zeeman speelt zich landelijk in de kijker

ALMERE - De Almeerse boswachter Amy Zeeman is genomineerd voor de You Go Girl Award. Een aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke deskundigen die het afgelopen jaar zowel provinciaal als landelijk in de media waren. Amy is een van de acht vrouwen die genomineerd is voor deze prijs.

Amy is boswachter bij Staatsbosbeheer in Almere. "Ik wil laten zien wat de Nederlandse natuur te bieden heeft, wat er te beleven is in de natuur maar ook wat het werk van een boswachter inhoudt", vertelt zij. Dit doet ze veelal op haar sociale mediakanalen, waar ook meer de nadruk op de jongeren ligt die ze hoopt te bereiken.

De award is tot stand gekomen dankzij mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt. De platforms vinden dat er op de Nederlandse televisie nog te veel mannelijke deskundige aanschuiven, bijvoorbeeld in talkshows. De genomineerde vrouwen hebben daar het afgelopen jaar verandering in gebracht. 

"Het is onwijs gaaf. Ik heb in 2019 al de prijs Vrouw in de Media Flevoland gewonnen dankzij iedereen die gestemd heeft. Het is dan ook een enorm compliment om nu ook een landelijke nominatie te krijgen", aldus Amy. Zij heeft al veel projecten mogen doen voor de landelijke media, zoals de tv-campagne van Nederland plant bomen en het Zapp Your Planet bos, maar ze is nu ook wekelijks te zien in het nieuwe programma van Bert van Leeuwen op NPO2. 

Hoeveel stemmen Amy op dit moment heeft, weet ze nog niet. "Dat houdt de organisatie geheim. Tot 28 januari kunnen mensen stemmen. Degene met de meeste stemmen wint."  Begin februari maakt de jury de winnaar bekend.