De atletiekbaan van Almere '81 wordt nog meer betrokken in het parcours van de Lenteloop. (Archieffoto: aangeleverd)
De atletiekbaan van Almere '81 wordt nog meer betrokken in het parcours van de Lenteloop. (Archieffoto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Nieuw parcours voor Lenteloop

ALMERE - De Lenteloop krijgt in 2022 een gewijzigd parcours. De organisatie heeft besloten om de baan van atletiekvereniging Almere '81 meer in de loop te betrekken. 

“We hebben de loop grondig geëvalueerd. De Discuslaan wordt steeds meer een knelpunt door het drukkere autoverkeer. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om deze laan uit het parcours te halen", aldus Lenteloop-voorzitter Roozeboom. "De 20 kilometer en 30 kilometer lopers passeren iedere ronde onze 400 meter lange atletiekbaan naar de volgende 10 kilometer ronde. Dit maakt de Lenteloop voor het publiek en de lopers aantrekkelijker en het publiek ziet de lopers nu vaker over de baan komen."

Zondag 20 maart

Op zondag 20 maart 2022 gaat de 36e editie van de Lenteloop weer van start. Elk jaar gaat de organisatie weer voor een gezellige recreatieve loop. "Voor de beginnende loper en voor de gevorderde loper hebben wij weer de volgende afstanden beschikbaar: de kidsrun tot 12 jaar 1,1km – 5km – 10km – 20km – 30km.Wij hebben ook dit jaar weer rekening gehouden met de lopers die 30km willen trainen als voorbereiding op de marathon van Rotterdam."

De inschrijving is geopend. Ga voor meer informatie en het inschrijfformulier naar www.almere-lenteloop.nl