Bijleveld

Wens onze waarnemend burgermeester A. Bijleveld heel veel succes in de komende ambtsperiode, ze krijgt een stinkend pakket aan rotzooi voor haar kiezen. Zoals de compleet financieel uit de hand gelopen Floriade, het NTA-onderzoek en zo zijn er nog meer hete hangijzers die ze door een college van eigenwijze niet samenwerkende wethouders moet leiden. Hoop dan ook dat ze in staat is om de door de wethouders gecreëerde sfeer en cultuur binnen de gemeente Almere weer kan laten functioneren zoals het hoort al is het dan maar tot de verkiezingen. En verder: Wat een geweldige terugblik gaf onze Haagse ambassadeur Weerwind in zijn afscheidsinterview, wat heeft hij geleden onder de slapeloze nachten om de keuze voor de landelijke politiek te nemen. Nou ik verzeker u dat hij dit aanbod met het grootste gemak heeft omarmd, omdat hij hierdoor de verantwoordelijke dans voor de onder zijn leiding gecreëerde beerput Floriade 2022, politieke afgang bij de komende gemeenteraadsverkiezingen en mogelijk onjuist informeren van de raad over het NTA-rapport betreffende het onderzoek naar (moslim) extremisme binnen Almere. Ben dan ook van mening dat Weerwind helemaal niet onze Haagse Ambassadeur is, maar eerder een Haagse zakkenvuller die totaal geen affectie heeft met Almere.

Gerrit Mouw

Hoeksteen

Ik heb met groeiende verbazing de column Hoeksteen van Robert Mienstra zitten lezen. U hebt blijkbaar geen hoge pet op van vrouwen. Dit kan zijn omdat u zelf onder de plak zit bij uw eigen vrouw. Het kan ook zijn omdat u nog niet geheel onder uw steen vandaan bent gekomen. Het komt bij mij over dat vrouwen zich maar bij hun huishoudelijke taken blijven. Is het nog nooit bij u opgekomen dat deze coaches wel degelijk waarde hebben voor de maatschappij? Blijkbaar niet, anders zou u niet zo’n stuk neerzetten. Het is me al meer in het verleden opgevallen dat u de vrouw niet al te hoog heeft zitten. Dat is dan uw grote tekortkoming, misschien een idee om naar iemand (vrouw) toe te gaan die u kan gaan coachen om een weldenkend mens te worden.

Marianne van Heerwaarden

Woonzorgcomplex

72 cliënten van Triade Vitree zijn verhuisd naar een nieuw woonzorgcomplex in Almere. Voor de nieuwe bewoners is het belangrijk dat er veel rust en ruimte is. Die heeft Triade Vitree op het terrein van ruim 20.000 m2, met uitzicht op de natuur, gevonden. Je wordt hier erg blij van als je bedenkt dat er jarenlang bezuinigd is op ‘zorg’ en nu, begin 2022, op deze adequate wijze, deze nieuwe woonvorm ontwikkeld is. Het is hoopvol dat de medewerkers van Triade Vitree geloven in ‘de eigen kracht van mensen’. Ieder mens, ieder kind en situatie is uniek. En nu gaat deze vorm van (beschermd) wonen van start. Hierbij gaat men samen zoeken naar nieuwe mogelijkheden en kansen voor deze bewoners. In dit voorjaar wordt, mits er geen beperkende corona maatregelen komen, een feestelijke opening gepland. Het is te begrijpen dat omwonende buren worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Ongetwijfeld zullen velen met mij de ontwikkelingen van deze woonvorm positief, volgen. Dit nieuwe woon-zorgcomplex voor mensen met een verstandelijke beperking zal hopelijk en naar verwachting een ‘waar Thuis zijn’, waar iedereen ‘mag zijn’!

Jo Bosma

Floriadefan

Even dacht ik dat we als Almeerders nog wat aan de Floriade zouden hebben: er werden in de Almere deze Week, in advertentie Floriadefan, mensen gevraagd om bezoekers welkom te heten en rond te leiden. Leuk werk, en zo'n prestigieus project,waarbij gastvrijheid heel belangrijk is, zou vast goed betalen dacht ik. Na twee klikken wist ik al weer beter: Almeerders worden, als 'fan' geacht voor niets te komen werken. En voor die boodschap worden een hele website en een paginagrote advertentie ingekocht. Waarschijnlijk omdat ze tot nu toe geen Almeerse fans hebben kunnen vinden. Beste directie van de Floriade, bent u fan van uw eigen project? En werkt u ook voor niets?

Christien Janson

Pampushout 

In de Almere Deze Week van vorige week gaat het over de bomenkap in Pampushout ten behoeve van 850 woningen. De wethouder goochelt met getallen en geeft aan dat het wel meevalt als er een stuk van het bos wordt gekapt: het gaat slechts om 4% van heel Pampushout. Theoretisch gezien klopt dit getal en dat lijkt erg weinig. Maar dit is niet zoals de inwoners van Almere Poort het gaan ervaren. Het gaat namelijk om 1/3e van het gebied tussen Poort en de toekomstige wijk Pampus. Dit is het belangrijkste wandelgebied waar inwoners van Almere Poort gebruik van maken. Het gaat dus niet om 4%, maar om 33% van het wandelgebied. Daarnaast zal deze wijk nog ongeveer 100 m invloed hebben verder in het bos (door geluidsoverlast van auto's en ander verkeer in de wijk). Dat betekent dat bijna 50% wordt aangetast van het gebied waar Poortenaren in wandelen. De petitie “Behoud Pampushout” is al meer dan 2000 keer ondertekend, dat zegt genoeg. Woningbouw moet er komen, maar niet in een bos!

Nico van Oers, Almere Poort