De video over 'Bewegen' is te zien op het YouTube-kanaal van Stad & Natuur.
De video over 'Bewegen' is te zien op het YouTube-kanaal van Stad & Natuur.

Kom in beweging met Stad & Natuur

ALMERE - Deze maand staat bij Stad & Natuur in het teken van bewegen. Wandelen, hoe kort of lang ook, heeft een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid, dus kom in beweging in de Almeerse natuur.

De afgelopen twee coronajaren zijn we al veel in beweging gekomen. Met de ommetjes app 20 minuten wandelen per dag of met een prikstok een rondje maken in de buurt. Stad & Natuur wil bewegen nog een stukje leuker maken. Deze maand werd daarom de actie #wandeleenuurmetstadennatuur gelanceerd. Wandel elke week een uur met Stad & Natuur en kijk voor de leukste routes en wandeltips op www.stadennatuur.nl/wandelen.

“We hebben diverse wandelroutes uitgezet die starten bij verschillende locaties van Stad & Natuur. Doe bijvoorbeeld een rondje Den Uylpark en Beatrixpark of maak een wandeling bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Maar je kunt een van de vele speurtochten doen, zoals de vernieuwde speurtocht Schaapje in het bos in het Vroege Vogelbos in Haven,” vertelt Margrietha Rengers van Stad & Natuur.

Maar ook tijden een wandeling is er genoeg doen in de natuur. Ontdek bijvoorbeeld Stadslandgoed de Kemphaan met een winterse bingokaart en zoek tijdens je wandeling bijvoorbeeld een roodborstje en een schaap. Ook de bingokaart vind je op www.stadennatuur.nl.

Humoristisch filmpje

Elke maand wordt er een humoristisch filmpje gemaakt door een theatermaker waarbij het nieuwe maandthema wordt geïntroduceerd. Samen met Mevrouw V, een husumer varken, wordt het thema van links tot rechts bekeken. Bekijk de filmpjes op het Youtube-kanaal van Stad & Natuur voor meer tips en ideeën.