Zondag werd de eerste gaaspanelen voor de GigaGieter bekleed met plastic afval. (Foto: Fred Rotgans)
Zondag werd de eerste gaaspanelen voor de GigaGieter bekleed met plastic afval. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

CitySenses gestart met bouw GigaGieter

Algemeen

HAVEN - CitySenses is zondag gestart met de bouw van de GigaGieter, een reusachtig kunstwerk gemaakt van plastic afval dat de achterkant van het UpcycleCentrum in Haven gaat opsieren. Zaterdag 19 februari volgt een tweede bouwdag, waarbij iedereen kan meehelpen. 

De GigaGieter wordt een 11 meter hoog circulair kunstwerk met een boodschap: we gooien teveel plastic weg. In maart zal het kunstwerk onthuld worden op de groenstrook tussen het Upcyclecentrum op de Steiger en het busstation voor de Floriade.

De GigaGieter is ontworpen naar een idee van Irma van Zijl en wordt gerealiseerd door CitySenses; een collectief van kunstenaars en makers. Zij wonnen hiermee de ontwerpwedstrijd om de achterzijde van het Upcyclecentrum aan te kleden. Het kunstwerk laat mensen in één oogopslag zien hoeveel huisraad mensen weggooien.

De GigaGieter is een community art project en wordt samen met Almeerders gebouwd. De plastic gieter bestaat uit weggegooid huisraad als kinderspeelgoed, emmers en tuinmeubelen die in korte tijd zijn verzameld vanuit het naastliggende Upcyclecentrum. De volgende bouwdag is op zaterdag 19 februari tussen 10.00 en 17.00 uur op het pleintje bij de De Blauwe Reiger op de Steiger in Haven. Dan worden gaasrekken - afkomstig uit het depot van het Rijksmuseum - bekleed met plastic afval. 

Mail voor voor meer informatie en aanmelden naar info@citysenses.nl