FitStap wandeltraining gaat van start

ALMERE - Wie wil werken aan de conditie, zich fitter wil voelen en gezonder wil eten, kan vanaf maart meedoen aan het FitStap programma van de Koninklijke Wandelbond Nederland. Zaterdag 19 februari is er een proeftraining.

In Almere helpt FitStap Coach Evert Aldewereld deelnemers hun doelen te halen. Iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit of deelnemers al een basisconditie hebben, of juist helemaal niets. Ook mensen met een beperking kunnen meedoen. Het programma bestaat uit een wekelijkse groepstraining en individuele wandelingen. Tijdens de groepstraining wordt de wandeltechniek uitgelegd en oefeningen gedaan om de conditie te verbeteren. Zo wordt groepsgewijs gewerkt aan cognitieve functies, waarbij het geheugen en de concentratie zal verbeteren. Naast de trainingen, die vooral plezierig zijn, krijgen deelnemers via een app ook opdrachten voor thuis mee en tips over gezonde voeding en wandelen.

Op zaterdag 19 februari wordt een gratis groepstraining gegeven. Aanmelden kan via info@aldefit.nl of 06-86180156. De daadwerkelijke FitStap wandeltraining start op zaterdag 5 maart en duurt tot 21 mei, wekelijks van 9.00 tot 10.30 uur. De verzamelplaats is de parkeerplaats Sporthal Almere aan de A. Boekenweg in Buiten.