Het Expo Paviljoen is inmiddels in gebruik. (Foto: aangeleverd)
Het Expo Paviljoen is inmiddels in gebruik. (Foto: aangeleverd)

Permanente buitenexpositie over klein wonen opent in april

OOSTERWOLD – Een klein (tiny) huis bouwen is een manier om duurzaam en relatief voordelig te wonen. Het bevordert bovendien de doorstroming van mensen die kleiner willen wonen als de kinderen de deur uit zijn. Wie inspiratie wil opdoen kan binnenkort terecht bij DemoParkNL. Deze permanente buitenexpositie van kleine en compacte woningbouw wordt dit jaar geopend in de bocht van de A6 en de A27 bij Oosterwold. 

De officiële opening van het DemoParkNL is gepland op 22 april. Het Expo Paviljoen is inmiddels in gebruik genomen. Daar vind je naast veel informatie ook een  inspirerende expositie over de geschiedenis van woningbouw door de eeuwen heen.  Verder zullen in het Paviljoen ook presentaties en bijeenkomsten worden gehouden. 

Modelwoningen

De modelwoningen worden de komende maanden geplaatst. “Alle frontplekken langs de weg zijn verhuurd. Er komen prachtige woningen te staan van meerdere aanbieders”, vertelt Daan Fröger, een van de initiatiefnemers van DemoParkNL. “Kleiner wonen is actueel, vooral ook ten behoeve van de doorstroming. Maar het aanbod van woningen rond de 60 á 70 m2 gebruiksoppervlak ontbreekt gewoonweg. Zelf bouwen is dan een oplossing. Je kunt individueel bouwen, of samen met elkaar in een project.” 

Kijkdagen en proefslapen

Op DemoParkNL kunnen bezoekers zich oriënteren op kleiner wonen. Er komen verschillende modelwoningen van bedrijven die zich specialiseren in slimmer en betaalbaar wonen. De buitenexpo zal straks elk eerste weekend van de maand op vrijdag, zaterdag en zondag vrij te bezoeken zijn. De aanbieders geven bezoekers tijdens de Expo Kijkdagen alle informatie over de bouwmogelijkheden en de kosten. Proefslapen is ook mogelijk om te ervaren hoe het is om klein te wonen. Sommige modellen zullen voor de officiële opening al op afspraak te bewonderen zijn. 

Initiatiefnemers

DemoParkNL is een initiatief van Jorien van Santen, Rob Besemer en Daan Fröger. Drie ondernemers met kennis en ervaring op gebied van productontwikkeling, woningmarkt en stedenbouw. Houd de website www.demopark.nl in de gaten voor meer informatie en actuele ontwikkelingen

Impressie van het DemoPark.