Calefax. (Foto: Merlijn Doomernik)
Calefax. (Foto: Merlijn Doomernik)

Uitgesteld Nieuwjaarsconcert

HAVEN - Een nieuwjaarsconcert op vrijdag 4 februari? Bij Goede Rede Concerten kan dat met rietkwintet Calefax. Het gezelschap met bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot stond oorspronkelijk gepland in januari. 

Dit ensemble van wereldklasse is de moeite van een herplaatsing op de muzikale agenda zeker waard. Hun programma ‘Fantastische muziek' is fantasievol. Geen sonates, rondo’s of variaties, maar vrij associërende muziek die de luisteraar van begin tot eind meesleept. Op het programma staan: Johann Sebastian Bach Fantasie & Fuga, Franz Schubert Fantasie in f, Henry Purcell Fantazias en Manuel de Falla Fantasia Bætica.

Deze hechte formatie is uitvinder van een nieuw genre: het rietkwintet. Ze delen al 35 jaar hun grote passie en inspireren jonge blazers die overal ter wereld in hun voetsporen treden. Het repertoire van Calefax bestaat uit eigen arrangementen en nieuwe composities. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu, wordt door hen zelf bewerkt voor de bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Componisten uit de hele wereld schrijven speciaal voor hen.

Het programma begint om 20.00 uur. Reserveren: www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.