Alzheimer Café weer open ALMERE - Kiezen voor vrijheid of veiligheid bij dementie? Hierover wordt gesproken tijdens het Alzheimer Café op maandag 7 februari.

Vrijheid en zelfbeschikking zijn een individueel recht. Maar bij dementie word je als naaste soms gedwongen om deze in te perken in verband met de veiligheid. Want wat te doen wanneer iemand niet meer wil douchen en dreigt te vervuilen? Of wanneer iemand geen verkeersinzicht meer heeft en zichzelf en anderen daardoor in gevaar brengt? Hoewel het dan voor de hand ligt om te kiezen voor veiligheid in plaats van vrijheid, is dat alleen onder strikte voorwaarden toegestaan. Dit is in de Wet Zorg en Dwang geregeld. 

Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21:30 uur. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Het Alzheimer Café is in restaurant De Ziel bij woonzorgcentrum Archipel aan de Poëziestraat 166 in Almere. In deze coronatijd is er slechts plaats voor 30 bezoekers en aanmelding is verplicht. Dit kan via alzheimercafe.almere@alzheimervrijwilligers.nl of 06-15499070. Restaurant De Ziel hanteert de volgende veiligheidsmaatregelen: geldige QR-code, mondkapje en anderhalve meter afstand