Afbeelding

Advertorial

Energielabel verplicht bij verkoop van huis

ALMERE - Ga jij je huis verkopen? Houd er dan rekening mee dat een geldig energielabel verplicht is. Je kunt de verkoop van je huis niet starten zonder energielabel en sinds januari 2022 krijg je zelfs een boete als het label niet in de woningadvertentie op bijvoorbeeld Funda, krant of Facebook wordt vermeld. 

Een energielabel kun je aanvragen bij een energieadviseur. Deze komt langs en controleert de woning op punten als de grootte van het huis, de isolatie, installaties zoals de ketel en zonnepanelen. Op basis daarvan berekent hij hoeveel energie er nodig is om het huis en het water te verwarmen, om het huis te ventileren en om af te koelen. Aan de hand hiervan wordt een energielabel opgesteld dat 10 jaar geldig is.

Veel aanvragen

Door de gekte op de woningmarkt is er heel veel vraag naar energielabels, zeker nu deze verplicht zijn bij de woningadvertenties. Een aanvraag kan soms wel meerdere weken tot, in bijzondere gevallen, zelfs maanden in beslag nemen. Zeker als je je huis wilt verkopen, doe je er verstandig aan om snel je energielabel te regelen. Want pas als je het energielabel in handen hebt, kun je de verkoop van je huis starten.

Als jij ervoor kiest om je huis met Woonaccent Makelaars Almere te verkopen, dan regelen én betalen zij jouw energielabel. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk. Bovendien bespaar je veel geld. Je voordeel kan oplopen tot zelfs meer dan 400 euro. Een bedrag dat je anders kwijt bent als je jouw huis wilt verkopen. Voor informatie en gratis waardebepaling kun je mailen naar almere@woonaccent.nl