Barbara Zwijsen en John de Vries. (Foto: Fred Rotgans)
Barbara Zwijsen en John de Vries. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

John de Vries voorzitter Waterwijk

“De club een stapje hogerop brengen”

Door Henk Mathlener

WATERWIJK - Sinds kort is voetbalclub ASC Waterwijk in het bezit van een prachtige kantine, nieuwe kleedkamers, een grote directiekamer, een goed uitziend massagehonk, een zeer gezellige bar, een groot balkon met uitzicht op de velden, grote televisies en ga zo maar door. Maar dat is niet het enige dat veranderd is, want sinds kort heeft de Almeerse voetbalvereniging een nieuwe voorzitter.

Na een interim periode van een jaar heeft John de Vries het stokje overgenomen van Barbara Zwijsen, die een jaar lang drie functies combineerde. Zo is en blijft ze penningmeester, maar was ze naast interim voorzitter ook nog chef van de ‘verbouwingscommissie .”Dat is natuurlijk even flink aanpoten, zeker in Coronatijd. John was net toegetreden tot het bestuur en de voorzitter was vertrokken. Dan moet je met z’n allen aan de slag en gelukkig hebben een fantastisch groep vrijwilligers die altijd  maar dan ook altijd voor ons klaar staan.”

Warm draaien

In dat jaar kon de 56-jarige oud-voetballer John de Vries vast een beetje warm draaien en toen hij na een jaar benaderd werd om voorzitter te worden, aarzelde hij geen moment. “Na mijn voetbalcarrière ben ik veel op de velden te vinden om bijvoorbeeld naar mijn kleinzoon te kijken. Maar ik vind het ook leuk om me te verbinden aan deze club en daarom ben in het bestuur gestapt. En nu ben trots dat ik in de ledenvergadering zelfs tot voorzitter ben gekozen. Een mooie klus met goede bestuurders als Rob, Coby, Sebastiaan en de eerder genoemde duizendpoot Barbara en samen gaan wij de club nog een stapje hogerop brengen.” .
ASC Waterwijk staat er goed voor en is gezond op sportief, organisatorisch en financieel gebied. De vereniging heeft nu 1600 leden, waarvan er 1300 daadwerkelijk spelen. In de Coronatijd is de club niet teruggelopen in aantal, is er een hoofd Breedtesport benoemd en schrijft men nog steeds zwarte cijfers. Barbara: “Dat is natuurlijk klasse. De gemeente financierde gelukkig de kleedkamers, maar de rest betaalden we zelf. En dat in tijd waar ook compensatie voor de contributie wordt gegeven, is dat dubbel knap. We hadden in de afgelopen zeven jaar maar liefst 300.000 euro gespaard en elke eurocent daarvan is gebruikt.”

Lekker

Ook sportief gezien gaat het lekker met acht teams op zaterdag (inclusief twee damesteams) en zondag. Het eerste zaterdagteam staat op plaats 2 en kan bij winst in de inhaalwedstrijd op één punt van de koploper komen. De jeugd gaat ook als een speer, waarbij alle jeugdteams uitkomen in de divisie. “Toch is hier nog winst te halen. Iedereen is en blijft welkom, maar we willen meer en beter gaan presteren. Hiervoor gaan we zowel bij de selecties als bij de breedtesport door selecteren. Op die manier speelt iedereen op zijn beste niveau en groeien we hopelijk nog meer naar elkaar toe,” meent de kersverse voorzitter. En dat is nog niet alles, want de vereniging heeft echt nog wel wensen. In de toekomst een ASM-veld, een kleine tribune bij veld 1, binnen vijf jaar promotie naar eerste klasse en als belangrijkste doel een broodnodige ‘Puppenbak’, die na 20 jaar intensief gebruik echt op is. “Dat zijn zaken voor de toekomst, waarbij de ‘Puppenbak’ op één staat. Maar dan zal er eerst flink gespaard moeten worden en/of hopen dat de gemeente nog een potje over heeft.”