Frites uit Zuyd doet een nieuwe poging (Foto: Adobe Stock)
Frites uit Zuyd doet een nieuwe poging (Foto: Adobe Stock) JEAN LUC FLEMAL

Patatfabriek doet nieuwe vestigingspoging als ‘snackvervaardiger’

Algemeen

HOLLANDSEKANT - Het bedrijf Frites uit Zuyd uit Zaandam gaat opnieuw een poging wagen om zich op bedrijventerrein Hollandsekant te vestigen. Eerder liep een aanvraag voor ‘patatfabriek’ mis en ging de gemeente op zoek naar een andere locatie. Het bedrijf doet nu toch op dezelfde locatie een poging als ‘snackvervaardiger’.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er nog geen vergunning is afgegeven voor vestiging aan de Beemsterweg 21, maar dat de Omgevingsdienst de aanvraag in behandeling heeft genomen en momenteel onderzoekt. In april werd bekend dat het bedrijf uit Zaandam een patatfabriek op Hollandsekant wilde vestigen. Die stuitte op verzet van omwonenden, die stankoverlast vreesden. Omdat de aanvraag ook niet in het bestemmingsplan paste, besloot de gemeente op zoek te gaan naar een andere locatie.
Zover is het nu niet gekomen. Het bedrijf doet nu een hernieuwde poging voor de Beemsterweg, maar stelt dat het dit keer niet om een patatfabriek gaat, die stankoverlast produceert, maar om het ‘vervaardigen van snacks’. De geur die daarbij vrijkomt kan inpandig worden gefilterd, waardoor er geen geur vrijkomt. Het bedrijf zou daarmee wel passen binnen het bestemmingsplan.

Geen uitsluitsel

Volgens de woordvoerder van de gemeente is er nog geen vergunning afgegeven, maar heeft de Omgevingsdienst de aanvraag in behandeling. Waarschijnlijk wordt binnen twee weken uitsluitsel gegeven. Frites uit Zuyd is inmiddels wel een wervingscampagne voor personeel gestart waarin het Almere als hoofdvestiging noemt.